søndag den 26. september 2010

dagens lille sy-projekt

Jeg har fundet en rigtig dejlig DIY hos Frk. Turkis og da den var rimelig let at gå til (det må ikke være for svært - så ka jeg ikke finde ud af det, nemlig) udsatte jeg den straks for mit stof-restehelvede... Jeg er SÅ tilfreds med resultatet! Nedenfor ser du forside og indhold af min egen "eftersyning" - og jeg kommer til at bruge den meget på arbejde (naturligvis osse for at flashe den fine kreation overfor kollegerne :-)) Jeg har lavet meget få justeringer til modellen - f.eks. skiftet den ene elastik ud med en bredere og undladt kantebånd i ryggen (jeg ville nemlig gerne ha en lidt tyndere bog en Frk. Turkis´). Kig selv ind omkring hende og bliv inspireret.


For lang, lang tid siden vandt jeg i en give-away denne skønne notesbog hos Karen Marie.

Jeg er vild med den, men osse lidt øm over den - for når den er skrevet ud kan den jo ikke bruges mere. Så det var et intet mindre end genialt træk af Frk. Turkis at lave sin model med udskiftelige sider der sidder fast under den dertil indrettede elastik.

lørdag den 25. september 2010

Nydelse forude...

På mandag tager jeg til København - i embeds medfør. Hvert år arrangerer vi på 10.klasse Centeret en 3-dages tur til København (eller et andet spændende sted) for vores elever - nu må vi se om det osse blir muligt i fremtidens folkeskole (NEJ: ikke et ord mere om nedskæringer - dette er et POSITIVT indlæg!!!).
Jeg glæder mig! Nu har vi kendt eleverne i en 1½ måneds tid - og det er nu lagene begynder at blive skrællet af. Det er nu de bliver pressede på det faglige, nu vi lærer dem at kende bag facaden med al deres usikkerhed og (ofte dårlige) erfaringer fra tidligere skolegang samt små og store problemer derhjemme. Det er nu de begynder at syns vi er lidt træls - fordi vi spør så meget ind. Hvem er du? Hvad vil du? Hvis dit mål er gymnasiet - hvorfor har du så ikke afleveret din engelske stil? Hvem arbejder du godt sammen med - og hvorfor sætter du dig så ikke sammen med dem, i stedet for bedsteveninden som du altid kommer til at fjolle-dovne sammen med. Hvorfor er du på Facebook når du burde skrive dansk stil??? Det udfordrer dem (og trætter os), og derfor har de (og vi) brug for et afbræk. Oplevelser. De trænger til at se lærerne være fjollede, trætte, hyggelige, almindelige mennesker... det er noget af det vigtigste ved mit arbejde syns jeg - at de ser en masse forskellige måder man kan være menneske på. Ordet "rollemodel" er lidt voldsomt og over-brugt - men vi kan i hvert fald se, at det har en kæmpe betydning for dem at se hvordan man kan være voksen, og at "voksen" ikke bare er én skabelon - men utallige, unikke udtryksformer.
Så når jeg skriver "nydelse" i overskriften, handler det overhovedet ikke om at turen er ren afslapning og ferie. Vi skal nå en masse, og jeg ved at vi osse vil ha nogen elever som syns at "vi går aaaaaaalt for meget, jeg har ondt i mine fødder/ben/ankler/hoved/ryg, jeg er træææææææt" (som regel kommer de klager EFTER at de har haft en eftermiddag fri til at turnere Strøget! Så skal jeg dælme love for de får rørt stiletterne!) Nydningen består i dels at være afsted på tur med skønne kolleger og elever, og dels i at være sammen i en anden ramme end klasselokalet. Her er vi mere lige - i øjenhøjde - os selv... Aaaaaaah!

onsdag den 22. september 2010

En omgang pep til hele baren, tak!

Jeg ku godt tænke mig at bestille en ordentlig runde pep og overskud - og så ville jeg gi videre til alle de af mine kolleger, der lige nu er trætte (og måske osse en aning mismodige - folkeskolen har trange kår de nærmeste år - der er kort fortalt ikke penge til en skid af det sjove (lejrskoler, f.eks.) samt en hel del af det nødvendige (tid til forberedelse samt specialundervisning og støtte). Hvad er det lige der sker??? Troede vi var et land, der satsede på vores eneste konkurrencedygtige ressource: VIDEN...
naaaaah, jeg må ha hørt forkert.
Så hvad skal vi folkeskolelærere nu - dem af os der har job??? Løbe stærkere, undervise flere børn og i flere lektioner om ugen, stresse endnu mere over alt det vi ikke når (men som vi SKAL nå) - og blive gamle, trætte, nedslidte og evt. desillusionerede før tid! HEP - hvor det kører!
Okay, jeg kan godt høre det blev et lidt syrligt drops jeg lige droppede her - men mit udgangspunkt er faktisk, at de lærere jeg samarbejder med er UFATTELIGT dygtige til det de laver, og jeg under dem alle de bedste arbejdsvilkår i verden. Men når vi sidder over frokosten, og i ramme alvor causerer over hvor vores fremtidige jobs kunne være (vi var omkring pakkepost, skraldemænd, æbleplukker, boghandler og lign.) - så blir jeg trist til mode... Jeg elsker mit job, men jeg vil faneme hellere køre med pakker end arbejde i den forarmede nedskærings-skrantende folkeskole som politikerne vist vil ha!
Så jeg ringer lige med klokken for en runde af det go´e humør til hele huset! "Ska du ha en stänka???"

tirsdag den 21. september 2010

Er det snyd???

Jeg har lagt en del af mine fine gamle retrostoffer til salg her - men var selv lidt ked af at de billeder jeg har taget af dem var støvede i farverne og slet ikke lignede virkeligheden. Men en lille tur igennem "klarhedsfunktionen" på Photoscape - og nu ligner de fuldstændig virkeligheden. Snyd??? Eller hvad??? Her kan du se resultatet før og efter behandling - jeg ved godt hvilket stykke jeg selv ville ha lyst til at købe!!!

mandag den 20. september 2010

sproglig finurligheder...

Indrømmet: jeg er efterhånden lidt oppe i årene, og er måske derfor ikke rigtig med på de nye, sproglige udviklingers forpost... Men må dog indrømme, at jeg først i dag blev bevidst om HVOR grelt mit åndelige efterslæb åbenbart er!
Angiveligt betyder følgende sætning, ytret af undertegnede tidligere i dag: "Goddag, kære cykelhandler, min cykel er flad på baghjulet, og jeg vil gerne ha den lappet" i vore dage noget i retning af: "Hej, vil du SKIFTE SLANGEN på mit baghjul, og derefter stikke mig en regning på "sølle" 169 kr. for dit besvær".
Med Søren Bruns udødelige ord (som jo sikkert betyder noget helt andet i vore dage end tidligere): "Jeg græmmes"!

søndag den 19. september 2010

mere stof i biksen


så er der lagt lidt mere stof ind i min splinternye landhandel. Kom frisk!

lørdag den 18. september 2010

blandet landhandel...


Jeg har oprettet en lille biks - du finder den ved at klikke på billedet øverst til højre - der er lagt en smule stof ind, og i de nærmeste dage kommer der mere - for jeg er ved at drukne i lækre tekstiler, og vil gerne dele min overflod. Du kan osse klikke her

fredag den 17. september 2010

forførende stoffer og et lille æble eller to...Jeg har byttet stof med Sara Bournonville - altid en fornøjelse, Sara! Og jeg sku jo bare lige ha lidt af det skønne orange med de pink blomster-mønstre - og så har Sara da lige lagt et par andre dejlige stykker med i pakken (jeg er specielt vild med det orange med hvide blomster - det kommer til at passe perfekt i et nyt "tørglæde" jeg har på tapetet) Plus et par rigtig, rigtig fine små æbler, som nu pryder grebene på mit vitrineskab. Tak Sara - håber du osse er tilfreds med byttet!

Verdens værste arbejdsopgave!

... er at rette stile! JEG HAAAAAAADER DET! men det skal jo til - ellers blir de unge aldrig bedre til engelsk (og mig selv heller ikke for den sags skyld...) Så nu sidder jeg og har gang i alle mulige overspringshandlinger: blog, blog og blog f.eks...
Hvad er det egentlig som er så træls ved stile-retning? Jeg tror det er inertien i det - de evindelige fejl, de ubehjælpsomme sætninger - og det at jeg har den oplevelse, at alle mine rette-guldkorn er spildte Guds ord på Balle-Lars. For: 1)de elever, der bruger omvendt ordstilling i deres 1. stil i år, bruger det næsten med statsgaranti osse til prøven til sommer. Og: 2)dem der er i tvivl om hvorvidt flertals-formen af roof er roofs eller rooves, er OSSE i tvivl til sommer (lissom læreren - der må slå det op HVER GANG, for at komme i tanke om hvorvidt det er det ene eller det andet). Find selv på flere svar - der er nok at ta af!!!
MEN, spør den opmærksomme læser så nu - HVORFOR skal de stakkels elever (og den stakkels lærer, ikke mindst) så plages med de dér stile??? Jeg er bange for, at det politisk korrekte svar er, at hvis man ikke bruger sproget og øver sig, så blir man ikke bedre. ADR! Hader når der kommer den slags lærer-floskler ud af min mund (osse selvom det jo er så sandt som det er sagt!)

p.s. pluralis-formen af roof er roofs - med mindre du er fra New Zealand eller taler en særlig US-dialekt... ja, jeg måtte jo lige slå det op...

onsdag den 15. september 2010

En dosis anti-trummerum!

Åhhhh, jeg er helt speedet på kreativitet efter gårsdagens pionérdag i Silkeborg. Det siger noget om dagen, at det første man mødes af er et afrikansk trommeband, en halvnøgen mandolinspiller der danser rundt på taget af et hus der ligner en rusten ost (Performers House - en højskole der arbejder med performance, teater, akrobatik, musik og newcirkus). En dag uden oplysninger om programmet - for at undgå at vi lærere straks satte vores forudindtagetheder i spil. En dag der bød på sanseoplevelser en masse: akrobatik-numre, japansk "sort" teater (som vi deltagere i en workshop selv sku stable på benene) en spontan forestilling i det nærliggende cirkustelt, skøn og nærende soulfood og kage, champagne og prisoverrækkelse til Årets Pionerer - og meget, meget, MEGET mere! Jeg er mæt - og sulten på mere! TAK, kære undervisningsministerium - for et fantastisk program. TAK, Performers House, for rammer der ramte lige i hjertet. TAK, AFUK (Jeg anede da ikke vi i Danmark havde et Akademi For Utæmmet Kreativitet - I LOVE IT - sagt med hvinende Ole Henriksen-falset og kuglelejer i håndleddene!) - fordi I stillede dygtige lærere til rådighed som facilitatorer i vores kreative processer.
Jeg kan ikke beskrive med ord hvad det var for en dag - kun sige, at ALLE mine kolleger burde ha været med og oplevet suset af nytænkning! I dag fylder jeg mig selv helt ud og står ved den jeg er - med alt det unikke "mig" der er indeni. Det er en fantastisk følelse!

mandag den 13. september 2010

pionér - moi?

I morgen skal jeg til Pionérdag i Silkeborg - det er sådan noget lærer-noget, for os der bryster os af at arbejde innovativt, kreativt og nyskabende... lige i dette moment kan jeg ikke helt erindre hvorfor jeg syns jeg var en af dem der gør det, da jeg i sin tid tilmeldte mig. Så kan jeg godt sidde her dagen inden, og få en smule præstationsangst... for mon ikke ALLE i salen kan se, at jeg i dag (og andre dage)har været så hamrende irriterende en lærer, at jeg måtte be en elev om at gå ud af mine timer (ret skal være ret: HAN var faktisk irriterende først!) Og at jeg er sådan en lærer der lige i tiden kun liiiige magter at gå på arbejde, og ikke har hoved til forberedelse og lign. når jeg kommer hjem, men bare må køre den delvist på rutinen og delvist på de spontant opståede idéer, samt delvist på materialer direkte planket fra en kollega med masser af overskud. Så her kommer jeg, Silkeborg: fuld af pionérånd (=varm luft), innovativ energi (=evner til at stjæle andres gode undervisningsidéer) og kreativitet (=undervisningsforløb der er prøvet MINDST en gang før) Men på trods af det ska det nok blive en spændende dag - hvis de andre 119 deltagere altså lige vil innovatere og kreativisere og pionere lidt for mig osse, så jeg har noget at nole til fremtidig undervisning!!!

lørdag den 11. september 2010

aaaaah - nu kan vi kende os selv igen!

Jeg er vendt tilbage til min helt oprindelige baggrund fra Shabby Blogs - titlen i sig selv appellerer klart til mig: Little Miss Sunshine... Lidt som at komme hjem - det er nok bare sådan her Kolorista skal være!

trøstegave til en Vingummibamse og hendes morSå har jeg rumsteret rundt på det store, lokale loppemarked - og fundet mange lækre dynebetræk og enkelte stykker tøj. Jeg faldt osse over en lille ting, som er til en Søhest, der desværre i sidste øjeblik blev forhindret i at komme med. Håber Vingummibamsen kan krybe i tøjet, Trine - lige nu ligger det i blød så den mormoragtige loppe-lugt kan forsvinde. Hvis du mailer mig din adresse på lisbetha@yahoo.com så kommer der en lille pakke ind af døren i ugens løb.
Undertrøjen er den originale Nieland - gu ve hvor Holly´s har deres inspiration fra :-) Yndige, orange kløvere - og så lige en koral bomuldscardi over... Det er længe siden jeg har haft en knapt et-åring herhjemme så størrelsen er jeg lidt blank på - men undertrøjen er en str. 2 år, så mon ikke det går?!? Go lørdag til jer alle - om lidt skal jeg hente mine forældre ved Københavner-bussen og ha et par hyggelige dage med dem...

gave på vej ud af døren...


Her er det pudebetræk som Frk. Sannemand har vundet i min seneste give-away. Håber farverne passer dig, og nu syns jeg faktisk jeg er ved at være ret ferm til at sy dem... så måske skal jeg osse snart ha lavet sådan en Amio-butik... altså, jeg skal vist lige ha lavet nogle varer først... drømme er der nok af!
I dag skal jeg på kæmpe, lokalt loppemarked og møde Trine - En Søhest. Det er altså lidt spændende pludselig at skulle bevæge sig ud af blogland og ind i den virkelige verden og møde en af jer andre - skræmmende og hyggeligt og udfordrende og alt muligt på én og samme tid. Trine: Jeg glæder mig! Og jeg har besluttet at du nok får den dér lidt upolerede week-end-udgave af mig at se - du ved: uvasket, strittende hår over 70´er ponchoen ;-) Så er du advaret, hvis du står derude og i dit stille sind tænker "Bonderøv" :0)
Håber at finde masser af fine stof-rester og overvejer osse at sku til at samle på fine, mønstrede tallerkner til et lille projekt: ny "flise"-væg i vores ene badeværelse - med potteskår og spejl-rester... Der er sådan set kun en hurdle: (ud over at jeg ingen potteskår og spejl-rester har) Manden skal overtales... Kan være lidt svært... Der er ikke helt så meget skabs-Christianit i ham som der er i mig...

fredag den 10. september 2010

De 10 blog-bud

INDRØMMET #1: jeg véd godt at denne overskrift måske vækker opsigt!
INDRØMMET #2: I går lærte jeg af en af mine elever, hvordan man opdaterer en side - jeg hørte om det første gang hos Rakel, i hendes indlæg om blogrolls, og jeg forstod ikke hvad der mentes med det dér at opdatere sine indlæg (som sagt: spade til computer er jeg!) F5 er min nye ven!
INDRØMMET #3: jeg aner ikke om jeg fornærmer nogen når jeg har dem øverst eller nederst eller andre steder på min blogroll, for jeg ved i bund og grund ikke ret meget om hvorfor min blog gør som den gør mht de dér indbyggede koder og såen... Så undskyld - jeg gør det altså ikke med vilje.
Jeg interesserer mig brændende for net-etik og bloglandias skrevne og uskrevne regler - og jeg har mit eget, personlig bud på 10 bud om blogetik - og de står ganske for egen regning og må meget gerne give anledning til kommentarer og debat.
SÅ here goes:
1. bud: Du skal være dig og ikke nogen anden
2. bud: Du skal elske din blog - og leve med den i medgang og modgang. Den er dit unikke, kreative udtryk - det kan ingen tage fra dig, og ingen skal bestemme om du og din blog er som I skal være - for det er I pr. definition!
3. bud: Du skal I al din kommunikation på din og andres blogge lade dig guide af gamle Immanuel K.´s gyldne regel: Du skal handle således, at det grundlæggende princip bag din handling kunne ophøjes til almen lov - altså: vær mod andre som du ønsker de skal være mod dig.
4. bud: Du skal bevare din nysgerrighed og livsappetit - den er dit drive i en kaotisk verden
5. bud: Du skal selv bestemme om du vil være med på alle de forskellige bølger i blog-land - og hvis du vil skal du bare lade dig rive med og føre afsted, for der venter spændende oplevelser for enden af hver eneste af dem!
6. bud: Din blog er "bare" en blog - den er ikke hele livet, og hvis du blir træt af at leve i blog-land kan du altid flytte
7. bud: Lissom i den virkelige verden, er blogland beboet af mennesker af kød og blod. Skrøbelige, sårbare, bløde mennesker. Husk det, hvis du en dag føler dig fristet til at bruge hårde ord. De gør osse ondt på mennesker i blogland. Sig det du føler - men gør det kun på den måde du osse ville vælge at sige det på i den virkelige verden
8. bud: Din blog er udtryk for dit billede af virkeligheden. Andre kan have andre billeder. Dialog er spændende, og indgå i den lisså meget du orker. Skriv kommentarer hvis du vil, og skriv tilbage på andres kommentarer hvis du vil - det er dit valg, og det kan ingen træffe for dig. Glæd dig over de kommentarer du får - og gi den glæde videre når og hvordan du kan.
9. bud: Vælg selv hvor åben og personlig din blog skal være i tekst og billeder. Men mærk efter - tingene bliver aldrig glemt her i cyberspace.
10. bud: Der er ingen faste, ufravigelige bud i blogland - HELDIGVIS! Men al kommunikation bør være baseret på vores sunde fornuft, empatiske indlevelse og etiske stillingtagen.

onsdag den 8. september 2010

håret i vandskorpen og røven i postkassen...

... sådan føles mit liv lige nu... LIDT for travlt til at jeg rigtig kan overskue det, og mange problematikker at løse på jobbet. Føler hele tiden jeg er MINDST en weekend bag ud i energi og overskud!!! Derfor ligger bloggen lidt på pause i disse dage...

lørdag den 4. september 2010

vil du se min dåse???

Skøn titel til en blog-leg - den er jeg selvfølgelig med på :-)
I får lige et lille udvalg af min kæmpe dåsesamling... jeg har ikke talt, men et hurtigt kik i køkkenet og et slag på tasken siger mig, at jeg nok har i omegnen af 20 gamle, fine dåser... Elsker det!!! Manden forstår ikke glæden ved at få en ny dåse (eller jo, hvis man lige læser den sætning igen m. de FRÆKKE briller på, så gør han måske nok - ti hi!!!)
Irma-kikse-dåsen er seneste fund - den var med i en balje m. diverse genbrugsfund til en 20´er - skøn handel! (Det var samme dag som jeg købte Flowerpotten, remember???) Den passer perfekt til en pakke bastogne-lookalikes som Netto har - de smager præcis som den ægte vare, men til den halve pris - og man er vel en lille discountgris, ikke?
Og så får I lige et billede af mit lørdags-morgen-hjørne. Med kaffe, nye neonpink lys og computeren slået op på diverse dejlig blogs. Og puderne er allerede siddet i facon. Efter morgenmaden går det løs med forberedelser til fødselsdag - vi fejrer begge ungerne i dag, og får besøg af det meste af familien, både her fra byen og fra København og Helsingør. Hyggeligt - men travlt!


torsdag den 2. september 2010

Sensodyne-segmentet

Jeg kan mærke alderen trykke. Ikke overraskende, man har vel rundet 36½ - men måske alligevel en aaaaaanelse for tidligt for min smag! Jeg taler ikke her om rynker, hænge-flæsk og blålige tatoveringer der strækker sig med ens slappe skind i alle mulige og umulige retninger - men om følsomme tandhalse.
I dag har jeg med gru observeret hvor slemt det står til med gebisset. Der er altså noget galt, når man får isninger langt om i baghovedet af at CYKLE! I modvind, ganske vist, og med åben mund... Men alligeveller - helt ærligt! Det føltes som havde jeg kamp-ædt en liter Carte D´or direkte af boksen.
Så nu går jeg "årl ind" på det dér alder: jeg går sgu ind og ta´r mig en morfar! Efter at jeg har sat en fedtemad m. slæbesild til livs - naturligvis på absolut kerneforladt, musegråt pap-rugbrød. Go´ nat!

onsdag den 1. september 2010

vinder af min give-away

Ja, jeg er hurtig som en Ninja. Så her 16 min. efter at deadline for min lille giveaway udløb, er jeg allerede klar med at annoncere en vinder:
Kære frk. Sannemand! Der er snarest et pudebetræk på vej til dig, og det ville være en stor hjælp m. din adresse, samt evt. hvilken måned du har fødselsdag - så skal jeg se om jeg kan smække noget sammen i gul-orange-neonrød (ka nok ikke liiiiige klare alle de farver - men jeg finder på noget fint, det lover jeg) m. din fødselsdagsmåned (forudsat at det broderi ikke allerede er røget ud af huset, altså ;-)) Min mail er lisbetha@yahoo.com.
Tak til jer alle fordi I var med - her ser I dagens pudebetræk (som jeg syns er noget så yndigt i farverne, og nu ka jeg ikke finde ud af om jeg skal gå af med det eller beholde det selv...)

en "omsorg-for-mig-selv"-dag...

Jeg har været nødt til at sygemelde mig i dag. Heldigvis har jeg en meget, meget dejlig leder, som godt kan høre, at når jeg græder i telefonen og siger jeg har det skidt, så skal jeg ikke på arbejde. Og hun siger jeg skal ta´ den tid det ta´r... men det er faneme skræmmende, for hvad nu hvis det ikke kun ta´r i dag? Jeg blir bare nødt til at gi´ rum til at skrækken og "hva nu hvis"-erne kan få lov at fylde dét, de skal. Jeg har været ude for noget der skræmte mig - og det går ikke at jeg holder mig oppe hele dagen på arbejde, for så at klaske sammen på cyklen hjem, og bruge eftermiddagen på at vente på at børnene blir trætte og skal i seng - så jeg kan græde i fred. NIX! Så i dag må jeg ned og ramme bunden, og finde ud af hvor langt der er op igen. Finde ud af hvad det egentlig er, der er gået i gang i mig efter fredagens skræmmende slagsmål. Min efterreaktion er nok afledt af, at jeg i går var nødt til at se på situationen med alt for professionelle briller, da vi skulle runde den i skolens MED-udvalg... Det blev bare for meget, når jeg nu stadig var i gang med at være ked af det og bange. Men godt at jeg fik sygemeldt mig i dag - ellers er jeg bange for den var kommet til at ligge og lumre og ku stikke sit grimme fjæs op når som helst jeg blev for presset...
Men hvad skal man gøre med sådan en dag? Vaske en masse tøj? (NEJ!!! eller måske bare liiiige en enkelt maskine...) Sidde i haven?? Se dårligt fjernsyn???? Sy????? måske lidt af det hele - og så bare glo ud i luften en masse. Go dag til jer derude!