lørdag den 25. september 2010

Nydelse forude...

På mandag tager jeg til København - i embeds medfør. Hvert år arrangerer vi på 10.klasse Centeret en 3-dages tur til København (eller et andet spændende sted) for vores elever - nu må vi se om det osse blir muligt i fremtidens folkeskole (NEJ: ikke et ord mere om nedskæringer - dette er et POSITIVT indlæg!!!).
Jeg glæder mig! Nu har vi kendt eleverne i en 1½ måneds tid - og det er nu lagene begynder at blive skrællet af. Det er nu de bliver pressede på det faglige, nu vi lærer dem at kende bag facaden med al deres usikkerhed og (ofte dårlige) erfaringer fra tidligere skolegang samt små og store problemer derhjemme. Det er nu de begynder at syns vi er lidt træls - fordi vi spør så meget ind. Hvem er du? Hvad vil du? Hvis dit mål er gymnasiet - hvorfor har du så ikke afleveret din engelske stil? Hvem arbejder du godt sammen med - og hvorfor sætter du dig så ikke sammen med dem, i stedet for bedsteveninden som du altid kommer til at fjolle-dovne sammen med. Hvorfor er du på Facebook når du burde skrive dansk stil??? Det udfordrer dem (og trætter os), og derfor har de (og vi) brug for et afbræk. Oplevelser. De trænger til at se lærerne være fjollede, trætte, hyggelige, almindelige mennesker... det er noget af det vigtigste ved mit arbejde syns jeg - at de ser en masse forskellige måder man kan være menneske på. Ordet "rollemodel" er lidt voldsomt og over-brugt - men vi kan i hvert fald se, at det har en kæmpe betydning for dem at se hvordan man kan være voksen, og at "voksen" ikke bare er én skabelon - men utallige, unikke udtryksformer.
Så når jeg skriver "nydelse" i overskriften, handler det overhovedet ikke om at turen er ren afslapning og ferie. Vi skal nå en masse, og jeg ved at vi osse vil ha nogen elever som syns at "vi går aaaaaaalt for meget, jeg har ondt i mine fødder/ben/ankler/hoved/ryg, jeg er træææææææt" (som regel kommer de klager EFTER at de har haft en eftermiddag fri til at turnere Strøget! Så skal jeg dælme love for de får rørt stiletterne!) Nydningen består i dels at være afsted på tur med skønne kolleger og elever, og dels i at være sammen i en anden ramme end klasselokalet. Her er vi mere lige - i øjenhøjde - os selv... Aaaaaaah!

4 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Jeg ønsker dig og dine kollegaer, elever en rigtig dejlig tur!
  Skønt at kunne få en på opleveren, være sammen med kollegaer og unge mennesker og NYDE!
  Kærligst Heidi

  SvarSlet
 2. Lyder som om det bliver en fantastisk tur - og med en masse kloge tanker/overvejelser bag. Håber vejret er med jer, mens I gør "byen usikker"? Håber vi får en opdatering, når du er kommet tilbage.
  Mvh Karen

  SvarSlet
 3. Jeg tror du er en rigtig god lærer !
  Jeg har virkelig stor respekt for dit arbejde.
  Og , ja- jeg tror nok den tur skal blive sparet væk....Selvfølgelig...

  SvarSlet
 4. Tak, søde rare damer - det BLIR en skøn tur! Og fingers crossed at vi kommer afsted næste år - vores besparelser er nemlig (indtil videre) øremærket til lærerstillinger... SUK. Go lørdag til jer tre fra Lisbeth

  SvarSlet