onsdag den 4. august 2010

Sidste feriedag... sådan da...

Jeg arbejder hjemme idag - forbereder mig på at hverdagen starter for alvor i morgen, hvor jeg skal stå på 10. klasse Centeret kl. 8.00 m. tasken pakket til to hyggelige og arbejdsomme kursusdage med kollegerne. Det er den perfekte opstart - vi får snakket os sammen igen, lært nyt og udviklet endnu mere fælles fodslaw - I like! Så i dag læser jeg nye faghæfter og program for vores kursus og prøver at komme op i arbejdsgear igen...
Jeg hører faktisk til dem, der indrømmer at vi lærere har arbejdsmæssige privilegier:
1) lang sommerferie - JA, DET HAR VI - hvis vi ellers selv kan holde snitterne fra arbejdsmailen og den skønne, forjættende faglitteratur...
2) Af og til kortere arbejdsdage end de klassiske 8-16 - til gengæld af og til osse væsentlig længere, med møder, arrangementer eller forberedelse...
3) Fleksibilitet i arbejdet - jeg kan ofte gå tidligt hjem, og så bruge aftenen på forberedelse, i stedet for at SKULLE sidde på jobbet til et vist klokkeslæt...
4) OK løn, sammenlignet med andre lav-status-jobs (for: Let´s face it - der er ikke meget wauw-faktor over lærerjobbet - i gamle dage var det et kald m. respekt og ærefrygt omkring - nu er det vist ikke helt det samme, vel?!?). Jeg blir ikke overbetalt for min indsats, men heller ikke det modsatte.
TIL GENGÆLD gider jeg så SLET IKKE høre på dem, der mener at vi lærere ikke laver noget for vores penge, bare krydrer røv og underviser i det samme tørre, støvede stof år efter år efter år - når vi altså ikke sidder derhjemme på vores flade og holder ferie eller "forbereder os" i det uendelige... NU HOLDER I KÆFT med den gamle, forstokkede fordom, tak! Jeg har en 37 timers arbejdsuge lissom alle andre - i gennemsnit, vel at mærke. Det vil sige, at i alle de uger jeg arbejder, arbejder jeg faktisk MERE end 37 timer - og det kan godt mærkes, sku jeg hilse og sige. Det er ikke uforståeligt, at en del lærere bukker under for stress og arbejdspres, med de mangeartede krav og forventninger fra alle sider - ledelse, elever, forældre, politikere o.s.v. Tillige er lærerjobbet i øvrigt et af de jobs, hvor mange tror at de ved meget bedre end os hvordan vi skal undervise og (ud)danne - men hallo - man blir altså ikke ekspert i læring, undervisning og pædagogik, fordi man selv gik i skole engang da Ruder Konge var knægt. Nå, nu blev jeg lige lidt gal - men det her sku jo være et positivt, muntert indlæg (sorry - jeg har en kæphest, og den SPRANG lige af stalden dér!)
Så bottom line: jeg klager faktisk ikke (men nu har jeg jo osse lige afholdt den dejlige, lange, stressfrie sommerferie uden elever og forældre der haler i mig, og nødvendige arbejdsopgaver der ligger bunket oven på andre presserende arbejdsopgaver, der ligger på toppen af en hel stak af meget, meget vigtige arbejdsopgaver som skal løses HER-OG-NU - spørg mig igen om 14 dage, når de 130 nye unge er landet og fylder hele centret m. usikker spørgen og munter larm og udfordringer og glæder og sorger... så er jeg ør i hovedet, og klager måske en smule ;-))
Jeg er så heldig at have Danmarks Bedste Arbejdsplads - ja, det er jeg ikke bleg for at sige, og hvis du mener din er bedre, er jeg frisk på en hurtig battle ;-) Jeg har nemlig de bedste, klogeste, rareste, særeste, muntreste, mildeste, skrappeste, og mest snakkesagelige kolleger i landet - og den mest kompetente ledelses-duo + tålmodige skolesekretær oveni hatten - min sjæl, hvad vil du mer´!!!
Kom bare an, hverdag - jeg er klar!!!

8 kommentarer:

 1. God svada. Jeg sidder netop og forbereder mig til at starte i morgen på mit sprit-nye lærerjob med min sprit-nye læreruddannelse.
  Og jeg glæder mig til at se verdens bedste kolleger...., og verdens sødeste børn.

  SvarSlet
 2. Orv - fik vi lige et opsang dér? Hæ hæ.
  Jeg synes faktisk at skolelærere er nogle af vores hverdags helte. Og har jeg stor respekt for det arbejde de gør. Mine sønner har hvert fald nogle gode lærere på de to skoler, de arbejder på. Jeg undres over forhold, de skal arbejde under med manglende penge i klasse-kassen til at de simpleste ting. Stort set ingen penge til bøger. Masser af pålæg udefra (f.eks. fra politisk hold) om konstante forandringer. Det er mig en gåde, hvordan de kan få arbejdsro til at håndtere de ofte mange elever i klassen, som er "specielle". Men det skal de i den hellige "rummeligheds" navn.
  Jeg kan hvert fald bare sige: "Godt gået".

  SvarSlet
 3. Kære Lisbeth.

  Dette vedrører jo ikke så meget dit indlæg. Men jeg tilslutter mig gerne koret af dem, som nærer stor respekt for det arbejde, som i skolelærere udfører!

  I dag har jeg modtaget, dit lækre tørglæde.
  - Og jeg er så glad for det! Mange, mange tak! Glæder mig til at bruge det sammen med min efterårsfrakke. Tørglædet matcher nemlig frakken supergodt!

  Hav en god skolestart.

  KH
  Karina

  SvarSlet
 4. Hurra for skolelærer og hurra for alle fag. Hvis vi bare ville blive bedre til, at anerkende hinandens faggrupper, ville vi undgå en del af alt det l-o-r-t som du beskriver. Kender selv en del lærere og kommer fra en lærer familie. Så ved og kender til jeres dillemaer.
  Men der er nogle der ude som respektere jer. Vi er nok bare for dårlige til, at lade jer vide det.
  Men here goes! YOU ROCK!

  Med mange kh og kram på toppen,
  Cristine

  SvarSlet
 5. og så glem lige lærer brillerne og se bort fa de utrolig mange stavefejl der var i mit indlæg...


  :-s

  SvarSlet
 6. Sådan! Kommer helt til at sidde her og huje af dig :-) Jeg er selv vokset op i et hjem med den skolelærer - og har derfor hørt min del af fordomme og sære bemærkninger... Man kan godt blive lidt træt af det! Så klap bare din kæphest og giv den en sukkerknald!

  SvarSlet
 7. Halløj... Jeg har lige tagget dig i en blog-leg. Skriv 10 ting om dig selv... Selvfølgelig frivilligt. KH Ulla /Frk. Sannemand

  SvarSlet