lørdag den 3. april 2010

jeg har dummet mig...

... og det føles rigtig råddent. Det er ikke fordi det er første gang det sker - men det er bare aldrig rart, vel?
I går fik jeg en meget sober og velskrevet klage-mail fra Rikke. Hun er ked af, at jeg så åbenlyst har brugt hendes gode tørklæde-idé - og ikke har krediteret hende som sig hør og bør i et direkte link. Jeg har i et indlæg bekrevet Rikkes fine tørklæde, som jeg fik af mand og børn i fødselsdagsgave, samt også senere de tørklæder jeg selv har syet efter samme model - men ikke på noget tidspunkt linket direkte til hende, så I andre kunne se det originale forlæg (den dag kunne jeg simpelthen ikke finde Rikkes blog - jeg havde glemt hvad den hed - og jeg fik aldrig rettet op på fejlen). Desuden har jeg jo brugt Rikkes tørklæde-model til egne tørklæder, uden at tænke over at det kunne være et design - kort sagt har jeg bare tænkt at det var en super idé som jeg selv kunne gøre efter - og i tilgift været ret selvfed og åbenlyst flashet min stolthed over "tyveriet". Rikke, jeg håber min mail til dig viser, at jeg respekterer din holdning til min manglende kreditering for min plagiering - jeg har derfor osse fjernet indlæggene om "mine" tørklæder, samt linket til dig i indlægget her.
Rikkes mail har sat en del tanker i gang hos mig - om ophavsret, om at være lidt for hurtig i vendingen, om selvfedhed - og om hvad min blog egentlig skal være. Jeg kan mærke at jeg skal gå lidt i tænkeboks - så hvis jeg er stille det næste stykke tid er det derfor. Jeg læser stadig med hos jer - og lægger en lille kommentar i ny og næ :-)

10 kommentarer:

 1. Kæmpe Knus til dig søde Lisbeth!
  Håber du har en rigtig god og velfortjent påske ferie!
  Knus Heidi

  SvarSlet
 2. Den slags kan smutte for selv den bedste:-)
  Det kunne jeg også sagtens ha fundet på!!
  Men til gengæld ville jeg nok heller ikke studse over, hvis folk brugte mine ideer uden at kreditere mig. Måske fordi der ikke er så skide mange ideer at snuppe :-)
  Det er aldrig rart, når man kommer til at træde folk over tæerne. Heldigvis gjorde du det ikke med vilje.
  Fint at du lige minder os andre, der også er lidt hurtige i vendingen, om lige at stoppe lidt op en gang imellem og tænke sagerne lidt igennem.
  Jeg synes, du har en skøn og glad blog, og at du overhovedet ikke behøver at ændre på den.
  Knus Trine alias Søhesten

  SvarSlet
 3. er lige vendt hjem og har sendt dig en mail;)
  kh rikke ;)

  SvarSlet
 4. Åh, jeg synes det er så svært det her med copyright i Bloglandet - for hvor har man fået ideen til det man syr, og tager man lidt mange steder fra eller "stjæler" man en idé. Jeg har netop skrevet en indlæg på min blog om dette enme, for jeg synes vi skal passe på, fornår vi viser vores kreationer frem i cyperspace, så riskere man jo at blive "efterlignet"... Og som du netop skriver, så er det ikke altid man lige husker hvor man så det henne. Efter min mening har du ikke dummet dig, du har blot brugt en idé du syns der var lækker, uden at tænke nærmere over det! Kram til dig!

  SvarSlet
 5. Therese - fint indlæg!
  Kolorista - efter jeg har læst dit indlæg, har jeg tænkt en del. Og nu har jeg gjort op med mig selv, hvad min holdning til "sager" som din er.
  Jeg bruger blogland som et inspirationsland. Når jeg surfer rundt på de forskellige blogs, får jeg et hav af ideer! Og ja, efter noget tid, husker jeg ikke, hvor jeg har dem fra. Ofte tror jeg helt ærligt, at jeg selv har fundet på dem!
  Og helt ærligt ville jeg ikke lægge noget herud, hvis jeg ikke ville ha at folk kopierer det. Naturligvis må de det!
  Så egentligt er jeg kommet frem til, at min holdning er (med al respekt for at andre, sikkert inkl Rikke, er uenige), at jeg ville holde mine ideer for sig selv, hvis jeg ikke ville se dem kopieret af andre.
  Så bare smut forbi Søhesten og stjæl løs!! ;-) Krediter mig eller ej. Jeg vil blot tage det som et kæmpe kompliment!
  KH Trine

  SvarSlet
 6. Jeg synes det er virkelig flot at du laver dette indlæg! For mig at se er det som respekt overfor Rikke, og det tager jeg hatten af for! Jeg bruger selv blogland som inspirationsland og "stjæler" ideer alle steder fra. Hvis en ide er meget unik, så vil jeg nok linke (bemærk nok for det kan jo ske at det smutter..), men jeg er samtidig klar over at folk kan bruge mine ideer uden at linke -og det er for mig at se ikke forbudt. Afslutningsvis, så ville jeg blive virkelig varm indeni, hvis folk linkede til mine ideer og vil bestræbe mig på at gøre det samme :0)
  Go påske herfra

  SvarSlet
 7. Jeg synes bare lige jeg vil sende dig en krammer... der er også bare så mange ideer i opløb at det kan være svært at finde ud af, hvor man har hapset, men man skal selvfølgelig ikke stjæle...
  :) God påske!!

  SvarSlet
 8. Tak for jeres fine kommentarer, alle sammen. Det varmer og giver endnu mere stof til eftertanke. KH og go påske fra Lisbeth

  SvarSlet
 9. Den er jeg også selv hoppet i for nylig. Jeg fik lavet en masse nålepuder og glemte i skyndingen at skrive, hvor jeg havde set opskriften. Det fik jeg så rettet op på i et senere indlæg. Jeg var lidt flov, men da jeg var helt afklaret med, at jeg ikke havde handlet i ondt tro, så dvælede jeg ikke så længe ved forseelsen, Men vil selvfølgelig bestræbe mig på fortsat selv-justits. Skulle der alligevel ske en smutter, så vil jeg da blive glad for en mail - det er fint, når kan kan tage dialogen direkte.

  SvarSlet
 10. Uha.... Jeg synes "Søhesten" Har skrevet sådan et godt indlæg, så jeg har ikke rigtig noget at tilføje.... Men en krammer får du lige, og så håber jeg at du vil snuppe lidt fra mig, når/hvis jeg nogensinde får tid til at være kreativ igen. Det ville jeg da bare blive stolt af :-)

  SvarSlet