onsdag den 9. marts 2011

Slut fred med dit flæsk

... er arbejdstitlen på et foredrag jeg går og summer over. Jeg syns efterhånden jeg har så mange års erfaring med kropsfiksering, manglende selvværd, div. slankeprojekter at jeg gerne vil UD med det. Så her for tiden går jeg og tænker, at en af måderne ku være at begynde at holde foredrag om temaet vægt, kropsidealer og om at finde sin egen vej i slanke-junglen... om hvordan man kommer videre fra selvhad til selvaccept. Ikke fordi jeg er fortaler for at man skal slippe tøjlerne på sin krop og lade stå til i et orgie af chokolade og chips - men fordi jeg seriøst mener at der MÅ være en anden vej end den, at vi alle skal ligne hinanden og ha samme dimensioner. Jeg ved godt at jeg slet, slet ikke er på forkant her - men efterhånden er der så meget refleksion og viden i mit hoved om temaet, at jeg gerne vil gi videre af mine personlige erfaringer og holdninger.
MEN: hvordan er det liiige man blir foredragsholder hvis man hverken er ekspert eller kändis??? (nåja, og måske vidste I ikke at jeg ikke er nogen af delene ;-)). Laver man et fremstød på sin blog, som normalt handler om ALT muligt andet? Laver man en folder og rundsender til div. biblioteker? Starter man i det meget små og laver et foredrag på sit arbejde for alle de 16-årige tøser der går rundt og har det skidt med sig selv og tror de er tykke, grimme og u-elskelige. HJÆLP, alle I kloge damer!!! HVORDAN skal jeg gøre opmærksom på min idé?

6 kommentarer:

 1. Hmmm... Jeg ELSKER din ide, men har som du heller ikke de store erfaringer med noget sådant. Måske du skulle kontakte et sundhedshus (et sådant burde der være mindst et af i din kommune) og høre dem, om de ville være med på konceptet - de er der trods alt for at rette fokus på sundhed, og den mentale sundhed er vel også vigtig (måske især, når det kommer til vægttab - hvad er realistisk, hvad skal jeg være tilfreds med, osv.). Kunne måske også bruges i forbindelse med rygestop, mener en del rygere er bange for efterfølgende kilo (dem arbejder jeg med; rygestopperne, altså!)

  Held og lykke med projektet, og som nybagt mor med lidt for meget efter-graviditets-hud vil jeg gerne booke en plads til dit første foredrag.

  SvarSlet
 2. Det ved jeg ikke..
  Men synes din ide er genial !

  SvarSlet
 3. Hvor er du bare GO Lisbeth!!! Det er simpelthen et utrolig relevant emne og der kan bare ikke komme nok fokus på det...for man er jo aldrig rigtig tilfreds med sig selv vel? Jeg har ikke været slank og tynd siden jeg var 22 og efter at have født 2 børn ligner min mave mest af alt en hønserøv pga. strækmærker, som jeg frygter aldrig forsvinder...men hvor ville det være skønt og befriende at kunne sige "jamen sådan ser jeg ud og jeg er ikke bare god nok...jeg er bedre end det, jeg er skide GO!"

  Jeg syns Rebekkas ide med at kontakte et sundhedscenter er rigtig god..måske du skal lave en lille "drejebog" eller kreativt oplæg så du kan sælge ideen....

  Pøj pøj med det, jeg syns du er pisse sej for at sige det lige ud! :-)

  Knus Malene

  SvarSlet
 4. Rebekka: tak for en rigtig relevant idé - og du er på gæstelisten til mit første foredrag om "efter-graviditets-hud-og-andre-overflødige-hud-flapper" ;-)
  Losarinas mor: tak for din altid positive respons!
  Malene: TAK - hvor ER du sød! Den med drejebog el. lign. går jeg lidt og brygger på - for en "folder" er lissom så udtjent, men samtidig svær at komme udenom når man skal sælge sig selv...
  KH og go aften fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Det lyder som en fantastisk ide!
  Vil give Malene ret i at en drejebog eller lign vil være en god ide, jeg vil glæde mig til at følge med :)
  YOU GO GIRL :)
  Knus herfra

  SvarSlet
 6. Først og fremmest, er det da en fantastisk titel til et foredrag! Og det er jo step nr. 1 - at vække interesse, dernæst en række undertekster, hvor du fanger målgruppen yderligere ind ved at skrive direkte til dem, "kender du det, er du træt af....??" og så et par punkter om hvad målgruppen vil kunne få ud af at høre dit foredrag, altså deres udbytte. Få de 3 vigtigste veje til.....

  Der er klart et marked for din ide, hvad med at henvende dig til butikker, hvor de sælger lækkert tøj til overvægtige, og spørge om de vil være med på en event? Eller på aftenskoler, Lof,fof?
  Men prøv det endelig af i det små først, det er altid rart med øvelse.
  Held og lykke med det!!
  Kh Charlotte

  SvarSlet