søndag den 20. marts 2011

For 3400 kr. blandet, tak!


I efteråret opdagede jeg jo - eller snarere fik bekræftet min mistanke om - at jeg rent gynækologisk betragtet er lidt af et "misfit". Du kan læse om det her.
Så nu har jeg endelig nulret mig sammen til at gå til min læge og bestille "for 3400 kr. blandet vaccine mod celleforandringer i livmoderhalsen". Du finder den på køl ved siden af mælken!
Og så var det jeg kom til at tænke på lidt af hvert - f.eks.:
* Når nu HPV-virus, som er årsag til 70% af de celleforandringer der KAN være forstadier til livmoderhalskræft, er en sexuelt overført sygdom - hvorfor er det så MIG der skal betale den vaccine??? (Har I hørt om "splitting the bill", drenge???)
* Hvad gør de kvinder, der ikke - som jeg - sidder på flæsket i form af et nogenlunde vellønnet job? Jeg gad godt se en enlig mor på kontanthjælp finde ca. 3500 i husholdningsbudgettet til en vaccine til sig selv!!!
* Er det mon ikke billigere at GI mig den vaccine, end at skulle behandle mig for celleforandringer senere hen - ligegyldigt om de er milde eller grove???
Ja, jeg spør bare!

4 kommentarer:

 1. Alle burde ha muligheden for at få den vaccine- gratis !
  Jeg havde( har ) 2 døtre der skulle ha den- det var dyrt ! Var bare glad for deres far betalte:-)

  SvarSlet
 2. Det er så meget hen i vejret at alle ikke bare får den. Istedet skal vi slæbes til læge hver andet år og have lavet det ene keglesnit efter det andet... jeg forstår heller ikke at det er dyrere at give vaccinen. Det giver ingen mening.

  SvarSlet
 3. Nej du har fuldstændig ret Lisbeth!
  Alle burde have den vaccine, har hørt at den også hjælper på andre former for kræft. Så mænd faktisk også kan have glæde af den!

  Er det en masse piller du skal til at tage? og i hvor lang tid?
  Knus herfra

  SvarSlet
 4. Losarinas mor: ja, godt at du ku dele regningen med en mand så ;-)
  Line: Jeg er helt enig!
  Heidi: ja, jeg har også hørt om mødre til sønner, der har besluttet at deres drenge osse skal ha den - men jeg troede mest det var for at de ikke ku gi smitten videre. Hvis den hjælper på andre cancer-former, så er jeg da bare ekstra-glad for at punget ud! Det er ikke piller men tre indsprøjtninger som skal gives over det næste lille års tid. Godt det ikke er piller, sådan nogen er jeg ikke go til at huske

  SvarSlet