søndag den 27. februar 2011

mærkeligt sammentræf - og er det ikke lidt snyd???

I dag er det min fødselsdag... og hele familien har været til brunch. Jeg havde blandt andet bagt "Tunesiske kaffebrød" - en opskrift jeg havde fundet i denne dejlige bog:
Opskriften er super lækker og blev til små mørdejshapsere med fyld af marcipan, kakao og lidt kaffe... den vakte stor begejstring (undtagen hos manden, som IKKE er til søde sager - forstå det hvem der kan!)
I fødselsdagsgave fik jeg Amos Store Bagebog 3. Skøn bog - en masse bageopskrifter lige efter mit hoved. En af dem var på: Kaffebrød. Ikke tunesiske - men ellers var opskriften stort set identisk (vi taler i indhold, mængder, bagetid og-temperatur etc...) Og ved gennembladning var der flere opskrifter der var NØJAGTIG de samme som i rollinger & roulader.
Og så tænker jeg nu: er det egentlig ikke lidt sært? Og er det mærkeligt at jeg måske føler mig lidt...nåja: snydt??? Jeg ved faktisk ikke engang helt HVORFOR jeg føler mig snydt... Måske er det fordi noget af det unikke og særlige og fabulerende går lidt af de tunesiske kaffebrød, når de ikke længere er vævet ind i en cute lille historie om dét unikke bageri i Århus, hvor man kan få de dejligste kaffebrød - og om hvor heldig JEG nu er at få en opskrift der gør, at jeg kan gøre bageriet kunsten efter (selvom jeg ved Gud aldrig har besøgt det unavngivne bageri eller for den sags skyld smagt de dersens tunesiske godbidder før)???
Eller er det måske fordi jeg pludselig føler mig udstillet lidt som én, der KØBER den cute lille historie? Sådan én, som lige passer "snug fit" ind i livsstils-segmentet (aktiv (HA!), smuk (NJAEH...), overskudsagtig (PFFFT!), livsnydende (OKAY, DA!), dedikeret (NATURLIGVIS!...I GLIMT) mor i midt 30´erne, der bare ÆLSKER at bage til/med sine børn og ALTID samler på de gode fortællinger om hverdagens små lykkeglimt etc. - ka du se linsen for bar vaseline???) Mens jeg måske ikke lige er typen der ville lave "kaffebrød fra Amos bagebog", fordi den opskrift altså har brug for den gode historie der kan sælge den. Gir det her overhovedet mening? Eller fik jeg bare lige et anfald af snerpet sip???* Billedet er lånt hos boghuset.dk

9 kommentarer:

 1. Hmm, ja, mærkeligt sammentræf! Og ikke et ord om kopi ;-)
  Jette / Villa Ko

  SvarSlet
 2. Nej-nej - dét ord bruger vi ikke her :-) KH Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hjertelig tillykke med fødselsdagen skønne kvinde!
  Og jo det er da mærkeligt...................
  :)

  SvarSlet
 4. Forsinket tillykke :-)
  Det giver mening.
  Men lad det fare- de låner alle sammen af samme gryde og vælger så selv de historier de evt vil fortælle :-)

  SvarSlet
 5. Park Alleens bageri? De var i hvert fald kendte for deres tunesiske kaffebrød, da jeg gik i gymnasiet i Århus i midten af 90'erne.

  Tillykke med dagen!

  SvarSlet
 6. Tillykke med dagen, kagen og de skønne bagebøger!
  Det er sgu ok at være en kage-historie-snob.... Det ville jeg også være.. hvis jeg havde vist at de fandtes! Så nu må jeg være en copy-cat og en efterabe... Jeg vil som dig bage de tunesiske kaffebrød,men i modsætning vil jeg blive fornærmet over at den onde, onde ama-bage-bog, som JEG har bestemt, har hugget opskriften, fra det søde lille bageri, (som godt nok har fået en kopi af en tuneser, men det gør ikke noget!) Vil være SÅ fræk at trykke den gode opskrift i deres kopi-bog! Og derudover vil jeg være dobbeltmoralsk, og bage alle de andre lækre opskrifter fra Ama også:-)

  SvarSlet
 7. Hmm...tillykke med fødselsdagen, jeg forstår godt din lidt snerpeagtige tilgang til de tunesiske kaffebrød...Det er ligesom magien er gået af dem, ikke?
  Det er ligesom da Smagen af Læsø solgte produkter der var fremstillet i Polen...

  SvarSlet
 8. Nej, hvor mærkeligt! Ville sgu også føle mig en lille smule irriteret og sucker-agtig, tror jeg.

  Det er da påfaldende, hvis ovenikøbet flere opskrifter er identiske. Uanset om det var Amo eller hende super-sif, der var først på banen, er da altså dårlig stil at publicere ikke-hjemmekomponerede opskrifter som sine egne..

  SvarSlet
 9. Aller først, tillykke med dagen søde Lisbeth:-)

  Jeg har også Rollinger & Roulader (Hvem i blogland har nærmest ikke det???) og jeg elsker også de tunesiske kaffebrød...Og du har altså ret, der er nu noget magiske ved Sif´s bøger, som gør man føler sig en lille smule mere overskudsagtig (eller i hvertfald gerne vil prøve på at være det:-)

  Men mystisk med det sammentræf....

  Kh. Malene

  SvarSlet