lørdag den 31. juli 2010

husk det nu...


...at det er i morgen jeg trækker min giveaway. Du kan nå at melde dig på indtil kl. 20.00. Reglerne er lige her. Og du kan jo bl.a. vinde et dejligt "tørglæde", som du her kan se et lille udsnit af...

torsdag den 29. juli 2010

Berlin i mit hjerte #1


Efter 3 skønne døgn i Berlin er familien nu hjemme igen... Den by ku jeg SÅ MEGET bo i, hvis ikke jeg liiiiige sku konferere en evt. flytning m. mand og børn. Berlin og jeg er "like this" - vi passer som fod i hose og hånd i handske og Chaneltaske på Helle Thorning... Det er et "match made in heaven", og denne lille tur m. familien bekræftede det bare. At føle sig så hjemme i en fremmed by har jeg aldrig prøvet før, og det føles på en gang fantastisk og en lille smule bedrøveligt - for jeg kommer jo altså aldrig til at bosætte mig der (selvom jeg godt ved man aldrig skal sige aldrig...) - der er lissom for mange ting der gør at det bare ikke kan hænge sammen... F.eks.: 1) Før omtalte mand og børn, 2) mit VIRKELIGT ringe skoletysk, 3) økonomi - hvad er det nu liiiige man skal ernære sig ved i en storby hvor arbejdsløsheden ligger omkring de 16%??? - listen er lang!
Vi boede i en skøn lejlighed i Prentzlauer Berg (eller Prins Laurbær som ungerne kalder det) - perfekt beliggenhed tæt på skønne små shops og caféer og hyggelige gader... jeg tænker at reklamere lidt for forskellige hyggelige shoppe-og-spise-og- udflugtsmuligheder her på bloggen over den nærmeste tid... Indtil da: Ich bin immer ein BerlinerPfannkuchen (se selv: VIRKELIGT ringe skoletysk!)

onsdag den 21. juli 2010

jeg roder...

...undskyld! Men er lige ved at finde en baggrund der passer mig! Måske sku det være denne???

sneak a peak!


Så er tørklædet til min give-away godt på vej - jeg har kastet mig ud i en helt ny farvekombination m. brun og koral... jeg er ret vild med den, faktisk - og håber at 1.præmievinderen osse blir det! Men nu mangler jeg bare at løse bagside-dilemmaet - skal det være koral eller brun? Under alle omstændigheder skal jeg ud at indkøbe stof, for de velassorterede gemmer er ikke lige leveringsdygtige...

Og så så man lige mig prøve at ta et billede i et spejl af mig selv m. min nysyede EG-hat - flot, ik´? (sagt med fed ironi - syns måske der er lidt vel meget kamera, orkidé og prikket hatteæske på billedet - fremfor hat!!!) Hatten er jeg helt vild med, men om jeg egentlig syns jeg selv har hattehoved til den, er en anden sag. Men dejlig er den her i solen...

tirsdag den 20. juli 2010

om at ha kendt nogen hele sit liv (næsten!)

I går var jeg til re-union. Med min gamle veninde, Lise, som jeg har kendt siden vi var med vores forældre på sommerkursus på Ejstrupholm Højskole. Lise var 2 og jeg var 5 - og vi havde det fra starten bare skønt sammen. Siden har jeg holdt ferie m. Lises familie et utal af gange i deres skønne, lille, primitive sommerhus på Mols. Det var sommerdage med sol, strand, udendørs brus, træk og slip-toilet på den gamle manér m. en lang kæde og et håndtag... Dase-dage m. læsning, grin, dril og pjat...
For ti år siden fik Lise sit første barn, og jeg var med til barnedåben. Siden da har vi ikke set hinanden - vores liv blev fyldt med mænd, børn, uddannelser, jobs, flytninger rundt i landet. Heldigvis fandt vi hinanden via Fjæsbog - og nu har vi været sammen IRL i går i det go´e gamle sommerhus igen - med alle vores børn.
Det var en fantastisk dag for både de voksne og vores tvangsindlagte unger (som i øvrigt slet ikke var tyngede af at de var tvunget med). Vi badede, sludrede, legede dåseskjul (ungerne), druknede myrer (igen ungerne), drak en bajer (ikke ungerne, men de voksne... og et par stakkels myrer, som Lises Anton på 9 forsøgte at drukne i det skønne bryg...), genopfriskede barndomsminder (igen de voksne - børnene var dybt koncentrerede om at SKABE barndomssminder!) - og nød i det hele taget dagen i fulde drag. Da vi kørte hjem i bilen var Mikkel (som er knap 8) meget bekymret for, om der nu igen ville gå ti år før vi så dem. "Det må der bare ikke, mor!!!" Jeg ku ikke være mere enig - og fra nu af er aftalen at ses i sommerhuset så meget vi kan for vores travle hverdage.
Spørg mig lige, om jeg er taknemmelig for sådan en dag? Og sådan en veninde - hvor vi lige rykker ti år ud af kalenderen og har det FULDSTÆNDIG som i gamle dage når vi ses?
P.S.: Det gamle træk-og-slip var der endnu... det er SÅ mærkeligt at sidde på et toilet man ikke har tisset på i 10 år - og føle det som om det bare var en uge siden!

søndag den 18. juli 2010

gået i stå...


*billedet er lånt her:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Den_Fynske_Landsby_-_bindingsv%C3%A6rkshus.jpg

Jeg er gået helt i stå - på den (vist nok) go´e måde. Ferien har lagt sig på mig som en dyne af søvnighed, lumreri og tullen rundt - og det er bare dejligt! Når det så er sagt, så når jeg alligevel noget hver dag... i weekende her har jeg f.eks. været i Odense m. ungerne til familiefest og besøg hos min gamle mormor. En lille shopperunde i midtbyen blev det osse til. Vi overnattede på B&B, og selvom diverse hoteller efterhånden er mer end konkurrencedygtige på prisen, er der altså ikke noget der slår sådan et "Home Away from Home". Det er anden gang jeg overnatter i Susannes hyggelige hus - første gang var m. De Gamle Mødre for nogen måneder siden (det var dengang vi moonede i toget, I ved nok...). Og ungerne syns jo det er herligt med sådan lidt luksus. "Naij, er der osse BAD!"... "Mor, der ER jo fjernsyn!" (Mikkel følger Touren m. usvigelig interesse...) - der skal ikke så meget til at det føles som en hel lille ferie. Og så fik vi (gen)set Den Fynske Landsby med mine forældre. Den er altså stadig et besøg værd, og en meget overkommelig ferie-udflugt når man gerne vil se noget med ungerne uden at sku slippe en mindre formue i entréer. Kun 60 kr. for voksne - og børn gratis. Jeg er vild m. alle de gamle landsby-huse, de skønne brogede grise - og i går var der så osse både folkedans og dukketeater, samt mulighed for at smug-kigge på prøverne til årets H.C. Andersen-musical, Nattergalen... Nostalgi - den så vi HVERT ENESTE år da jeg var barn.
I dag har den stået på lidt hjemlig hygge - ungerne har købt hæslige plastik-vandgevær-rædsler på byens kræmmermarked til afskyelige overpriser og leget m. dem i haven. Og så har vi cyklet en laaaang tur i plantagen og hyggesnakket undervejs.
Ferie kan ellers i vores familie være nogle afskyelige stress-fælder. Enten er de voksne kørt lidt op efter en lang, hård arbejdsperiode (eller ægteskabelige uoverensstemmelser - dem er vi gode til at avle lidt på i ferier - der er lissom så dejlig tid til at skændes!) eller osse keeeeeeder børnene sig m. deraf følgende plageri... Eller osse er vejret skidt... eller vi har for mange planer til for få ferie-dage. Men i år har vi lissom ramt en meget harmonisk ferie-åre tror jeg - måske fordi vi bevidst vælger osse at lave noget hver for sig, samt at sørge for at børnene er med til at vælge aktiviteterne. Dejligt - og et positivt oplæg til efterfølgelse næste gang!

søndag den 11. juli 2010

ny sybog


* billedet er lånt her: http://www.edelberg.dk/images/070042.jpg
Min mor har fundet denne bog i en af Grenås genbrugsbikse, da hun var herovre på ferie - og købt den til mig. Hun ved jeg er bidt af en gal Pfaff for tiden, nemlig. Jeg ved dog ikke, om jeg egentlig syns 80´er snitmønstre er heeeelt tilbage som trend - så måske får den lov at hvile til Kaya er i alderen 7-16. Kan ikke helt bekvemme mig til at ord som raglanærmer, skulderpuder, isoli og sjalskraver skal ind i mit ordforråd igen! Men det kommer nok... når jeg er kommet gennem min EG-fase.
Næste EG-sommerhat er på tegnebrættet - svigermor ønsker sig en m. skønne, farverige blomster i turkis, orange og pink broderi anglaise (endnu et 80´er ord der er svært at ta i munden) på den ene side, og tyndt, smukt koralfarvet bomuld m. hvide prikker fra hende her på den anden. Det blir godt, og bare det ski´e kamera dog snart kommer fra reparation så jeg kan blære mig med mine kreationer! Og Kaya skal nok osse ha en EG-hat - for den seneste jeg har købt til hende "er bare så keeeeedelig i farverne" (fine rødhvide seersucker-tern på den ene side og blomster på den anden... TSK, TSK!) Men naturligvis lækkert at hun bedre ka li mors farvesprælleri!

lørdag den 10. juli 2010

gaveskab

Jeg er blevet en kvinde med et gaveskab. Det er sket sådan gradvist over tid og er slet ikke fuldt udbygget... Men det kommer, ka jeg mærke! Jeg husker stadig min mors gaveskab (eller skuffe var det vist) da jeg var barn. Det var en skatkiste af smågaver, der ku hives frem i en snæver vending: børnefødselsdag, værtinde-gave, spontant visit eller lign. Jeg ved ikke om hun nogensinde kom i bund, og hun har det sikkert endnu. Det er osse en måde at være samler på!
Jeg har et par veninder (De gamle mødre) der har udtrykt beundring for mit gaveskab - at det sådan lissom er lidt overskudsagtigt at ha sådan et... Men shhhyyyy - hemmeligheden er, at det er fordi jeg ikke ka gå forbi smukke ting uden at købe dem (hvis de er billige, altså!) Og at jeg engang imellem må runde denne netshop og bare hyggeshoppe lidt. Så lige nu ligger der i mit gaveskab dette:
* Fine plastikskåle i gul, grøn og turkis (fra Rice)

* Melamin-spatelbilledet er lånt her: http://www.nordhjem.dk

* Bogen Barndommens Have af Signe Venneberg købt i Kvickly til en flad 10´er - det er jo et røverkøb!!!
billedet er lånt her: http://plantarum.dk/images/ISBN9788741302362.jpg

* Strandlegetøj - osse fra Rice

* Fine retro-smørebrætter i mint laminat fra den lokale genbrugs

I dag skal Mikkel til fødselsdag hos en klassekammerat - og gaven er naturligvis osse fra mors gaveskab. To af Dennis Jürgensens meget morsomme bøger i serien om Dracula, Varulven Eddie, mumien Mummy og alle de andre sjove monstre. Mikkel elsker de bøger (lissom jeg gjorde da jeg var barn) og vi håber at Nicklas osse kommer til at syns de er sjove.
Alt i alt er jeg velassorteret - så hvis du inviterer på kaffe, kommer jeg med en gave fra gaveskabet.

fredag den 9. juli 2010

EG-hat

Så røg den første EG-hat til voksne gennem symaskinen - og den blev faktisk ret go! Da kameraet er sendt til reparation, kan I af gode grunde ikke få billeder - men 2. præmie-vinderen i min giveaway kan godt glæde sig, sir jeg bare! Måske sku jeg ta hul på arbejdet m. 1. præmien i dag??? Nu er jeg jo inde i en go sy-stime ka jeg mærke. Husk du kan deltage i min give-away frem til den 1.august - lige her!
I dag tager familien på arbejde, i børnehave og på fritten for sidste gang inden en dejlig lang ferie. I den næste uges tid skal der slappes og lades op, inden vi skal ha gæster, rejse, i sommerhus og meget mere... Glæder mig! Til slut får du lige et lille sommerbillede fra haven!

torsdag den 8. juli 2010

Give-away m. sommerstemning


Hold da op - så blev det sørme allerede tid til indlæg nummer 100 og til den lovede give-away. HJæææælp, og jeg havde endda næsten ikke nået at tænke over hvad jeg skulle udlodde... Og dog - det skal da være noget af det, der kører gennem symaskinen.
1. præmie: Et "tørglæde"! Stort, trekantet med lapper i 15x15 i smukke, muntre retrofarver, a la dem på billedet. Farver og udseende bestemmer jeg, men det blir udvalgt mit gefühl und freude!
2. præmie: Et experiment! Jeg har længe gerne ville sy en EG-hat til mig selv - og når jeg om lidt går i gang med at klippe og sy, klipper jeg da bare to - og så ryger den anden lige direkte hjem til 2. præmie-vinderen (så må vi håbe jeg kan finde ud af det, hva´)!
Reglerne? Altså, du er en skat hvis du udbreder det glade budskab på din egen blog, men alle der skriver en kommentar her får 1 lod... and that´s it! Jeg blir så forvirret af det andet, nemlig, og jeg bryder mig ikke om at være forvirret i min ferie!!! Du er selvfølgelig velkommen som fast læser osse, men så syns jeg altså det skal være styret af et lyst-princip - ikke fordi der er et lod på højkant...
Jeg trækker begge præmier den sidste dag i familiens ferie, nemlig søndag den 1. august - så hvis du smider din kommentar inden kl. 20.00 den dag, er du med! Skal du lege med, eller hva´?

onsdag den 7. juli 2010

Indlæg nummer 100


... er lige om hjørnet. Og i den anledning laver jeg en lille give-away... Men den kan du altså først høre mere om i indlæg nummer 100... som er lige om hjørnet... nej, nu kører det vist lidt i ring for mig...

Hvil i fred, lille Pjevs


Det er klart, at når man køber to katte-brødre, der på forhånd er døbt Prins og Pjevs - så er der lissom lagt op til hvem der er alfa-hannen i det stykke. Og sådan har det da osse været, siden vi hentede dem hos rare mennesker i oktober. Prins var den stærke, overlegne, typisk-katte-agtige - og Pjevs den søde, lidt mindre, "under-dog"-katten, der altid var nummer to ved madskålen. De seneste måneder er han sygnet hen - begyndte at spise mindre, kaste mad op, hænge og ikke rigtig ville kæles med. I dag tog vi os så sammen og fik ham til dyrlægen, der kunne fortælle at det var lymfekræft - og den slags kan åbenbart ikke kureres på kattedyr. Så Pjevs fik en sprøjte og sov ind - godt og vel 1 år gammel.
Det er pudsigt som børn tackler den slags forskelligt - og jeg får deja vu til alle min barndoms mistede katte og mine skiftende reaktioner på deres bortgang af mere eller mindre naturlige årsager. Mikkel på knap otte har grædt som pisket, både inden turen gik til dyrlægen, og bagefter da faren kom hjem med besked om at katten ikke ku reddes. Kaya på knap 4 derimod, lytter forstående med på mors snak om kattehimlen, og forstår nok egentlig osse hvad DØD betyder... men pludrer hurtigt videre om, at nu skal vi så ha en ny kat, og at man da godt ku ha 5 katte... eller 10... Det skal vi nu i øvrigt ikke - ha en ny. Vores katte har det med at dø af sygdomme eller biler, og nu har vi mistet 3 ud af 4 katte på et år. Så nu nyder vi bare lige Prinsen, ikke? Billedet er af Pjevs da han var i sine killingevelmagtsdage... og så kan man jo så meget med Photoscape, så jeg legede lidt med en ramme der passer til stemningen af, at han nu blot er en lille kat i kattehimlen og ikke er mere hos os...

tirsdag den 6. juli 2010

klorin og chai-is


Og nej - det skal ikke indtages samtidig (eller for den sags skyld hver for sig), men er bare remedier i mine tirsdagssysler...
Børnene har "onde-mor-her" sendt i institution. Selvom jeg har elev-fri fra skolen, har jeg nemlig ikke helt fri-fri. I dag var planen at jeg skulle lave et lille brush-up på mine engelske grammatik-færdigheder, men det er så udskudt til i morgen. Der kom lige noget dovneri i vejen... Tsk-tsk. Så længe vi bare skriver uge 27 er der ikke noget af den slags der haster...
Mormor og morfar har været her siden fredag, men er lige kørt et smut på sightseeing til et gods i nærområdet. Manden slumrer på sofaen, og jeg har gang i eksperimenter: Skal prøve at klorin-batikke for første gang i manne-manne år (efter inspiration fra Stine - tjek selv hendes forrygende "nye" sommerkjole). Og midt i at jeg vikler bomuldssnor i store cirkler på mave og ryg af en bedaget, mørkelilla yndlingskjole, har jeg osse lige gang i noget Chai-is. Opskriften har jeg fra månedens nummer af Boligliv, og da jeg elsker Chai og is må den kombi lige være mig. Så jeg koger ingefær og allehånde og kanel og kardemomme og te i fløde og mælk og håber det blir lisså lækkert som det lyder. Billeder af batik-projektet kan I ikke lige få, for nu er kameraet gået i udu for Gu´ ve´ hvilken gang, så nu er det sendt til reparation... Håber det når hjem inden Berlin kalder senere på sommeren!!! Om lidt henter jeg egne børn plus et enkelt lånebarn - så kan de hjælpe med at få isen færdig inden den står på fodbold i eftermiddag. Ferie kan lissom godt være lidt travlt på den hyggelige måde, ik???

* billedet er lånt her: http://www.boligliv.dk/opskrifter1/bagning/ice-age-4----uimodstaelig-hjemmelavet-is/ hvor opskriften osse findes - anmeldelser af smagen må I få ved lejlighed...

fredag den 2. juli 2010

Hyld

(ja, jeg ved godt dette IKKE er en hyld men en ROSE - men syns bare lige jeg ville blære mig med hvor fine ting der gror i min have!!!)
I dag skal vi lave hyleblomstsaft (HA: sikke en fantastisk stavefejl - den sletter jeg altså ikke igen!!!). Den hjemmelavede ER bare bedst (og økonomien i den taler vi ikke om - det KAN nærmest ikke svare sig at lave den selv, hvis man kun ser på pengene). Ungerne tager ud med farmor og kusine Hannah og plukker, og imens ripper jeg Netto for rørsukker, farin og øko-citroner - og prøver at finde et sted at købe citronsyre...
Opskriften (den bedste) får I her - den har vi brugt siden vi boede i en bette kolonihave med masser af hylde-buske på hele grunden - og saften smager lisså godt i vores nuværende hus, hvor vi dog lige må køre lidt efter blomsterne

Verdens bedste hjemmelavede hyldeblomstsaft
(ja, titlen er lidt lang, men det passer!)

Til et kæmpe grødfad eller en spand eller lign. skal du bruge:

* 40 store, smukke skærme, som lige skal være sprunget ud, og som du ikke må skylle, men kun ryste fri for små, sorte hyldelus (eler hva det nu er for kræ der ALTID kravler i hyld)
* 500 g. farin
* 400 g. rørsukker
* 2-3 tsk. citronsyre (billigst i matas, hvor de dog ikke må anbefale den til levnedsmidler - men det er PRÆCIS den samme som Kvickly eller andre sælger i snoldede små breve hvor 1 aldrig er nok og to lige er lidt for meget så resten ligger og blir væk mellem alle de andre halvfyldte krydderi-poser i skabet... Så hellere en ordentlig bøtte, hvor du bagefter ka afkalke opvasker og kaffemaskine og fjerne gustne pletter m. resten!) Vinsyre ka osse bruges - og så kan du jo bruge resterne af det til at lave rosengele med!
* 4-6 citroner i skiver - jeg bruger de økologiske, dels for at pudse min klimabevidste glorie og dels fordi jeg så ikke behøver at skrælle... nåja, og så tror jeg osse nok skallerne gir lidt til smagen.
* ca. 2 l. kogende vand - eller nok til at hele molevitten er dækket.

Opløs de to slags sukker og citronsyren i vandet - det er en RIGTIG FORRYGENDE idé at bruge noget der kan rumme MERE end to liter - ellers blir det noget græsseligt, sukret, adret snaskeri, ved jeg!
Hæld sukkervæsken over skærmene og skiverne og lad det hele trække ca. 3 døgn i en kølig kælder eller lign. (køleskab er naturligvis godt, men er der plads??? Aldrig hos os!) Rør engang imellem når du lige kigger forbi...
Si blomsterne og citronerne fra, og hæld på smukke, gamle flasker skyllet med kogende vand og atamon (eller som vi gør det: på skoldede sodavandsflasker... romantikken holder ikke hele vejen!). Saften holder efter min erfaring ikke SÅÅÅÅÅ forfærdelig længe - så vi fryser altid en del af det ned. Ammenam!!!!