tirsdag den 20. juli 2010

om at ha kendt nogen hele sit liv (næsten!)

I går var jeg til re-union. Med min gamle veninde, Lise, som jeg har kendt siden vi var med vores forældre på sommerkursus på Ejstrupholm Højskole. Lise var 2 og jeg var 5 - og vi havde det fra starten bare skønt sammen. Siden har jeg holdt ferie m. Lises familie et utal af gange i deres skønne, lille, primitive sommerhus på Mols. Det var sommerdage med sol, strand, udendørs brus, træk og slip-toilet på den gamle manér m. en lang kæde og et håndtag... Dase-dage m. læsning, grin, dril og pjat...
For ti år siden fik Lise sit første barn, og jeg var med til barnedåben. Siden da har vi ikke set hinanden - vores liv blev fyldt med mænd, børn, uddannelser, jobs, flytninger rundt i landet. Heldigvis fandt vi hinanden via Fjæsbog - og nu har vi været sammen IRL i går i det go´e gamle sommerhus igen - med alle vores børn.
Det var en fantastisk dag for både de voksne og vores tvangsindlagte unger (som i øvrigt slet ikke var tyngede af at de var tvunget med). Vi badede, sludrede, legede dåseskjul (ungerne), druknede myrer (igen ungerne), drak en bajer (ikke ungerne, men de voksne... og et par stakkels myrer, som Lises Anton på 9 forsøgte at drukne i det skønne bryg...), genopfriskede barndomsminder (igen de voksne - børnene var dybt koncentrerede om at SKABE barndomssminder!) - og nød i det hele taget dagen i fulde drag. Da vi kørte hjem i bilen var Mikkel (som er knap 8) meget bekymret for, om der nu igen ville gå ti år før vi så dem. "Det må der bare ikke, mor!!!" Jeg ku ikke være mere enig - og fra nu af er aftalen at ses i sommerhuset så meget vi kan for vores travle hverdage.
Spørg mig lige, om jeg er taknemmelig for sådan en dag? Og sådan en veninde - hvor vi lige rykker ti år ud af kalenderen og har det FULDSTÆNDIG som i gamle dage når vi ses?
P.S.: Det gamle træk-og-slip var der endnu... det er SÅ mærkeligt at sidde på et toilet man ikke har tisset på i 10 år - og føle det som om det bare var en uge siden!

2 kommentarer:

  1. Det var dog en dejlig oplevelse ! Der kommer altså meget godt ud af det internet :-)

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det helt igennem godt! Tillykke med dit gen-fundne venskab. Jeg læste engang et sted at virkelige venner, er dem, der er optagede af hvem du er og hvordan du har det nu - og det er derfor dem, man kan være sammen med på samme måde efter 10 år. Der imod er bekendtskaber dem, der er optaget af hvad du har lavet og hvor de sidste 10 år derfor kommer til at fylde. Hmm, måske ikke så godt gengivet. Det gav bare mening for mig, og din historie mindede mig om det....
    I hvert fald: Tak fordi du deler - det gør glad!

    SvarSlet