lørdag den 20. februar 2010

DEJlig lørdag! (Tø-hø...)


Inde i mig bor en Wannabe-Camilla-Plum... jeg syns hun er fantastisk af mange grunde.
1) Hun er rund, sanselig og totalt over-the-top øko-mama - jeg er VILD med hendes haveprogrammer, hendes bageprogrammer, hendes hår, skarpe, kærlige holdninger og hende i det hele taget!
2) Hendes mad sender smag hele vejen gennem fjernsynsskærmen - jeg får lyst til at bage, koge, henkoge, stege, sylte når jeg ser hende - og de krydderier hun anvender får mine smagsløs til at savle!
3) Hendes køkken ligner noget jeg ville elske at bo i - lyserøde vægge (ja, hele gården er vist lyserød-ish, såvidt jeg husker...), gammelt AGA-komfur, grovkøkken-del og PLADS!!!
4) Hun er grunden til at jeg er ved at udvikle en meget sær fetish: grød/dej-fads-cravings - jeg ku eje mange grødfade, for hver gang jeg ser et i en genbrugsbiks trækker det i mig...
Her er så mit beskedne lille forsøg på at abe efter mit idol - en surdej i gammelt genbrugsdejfad på bordet i det "nye" køkken - de lyserøde vægge må jeg drømme mig til (man skal ikke udfordre sin (=min) mand FOR meget, er min erfaring)
Bager du selv? Har du gode råd til en rugbrøds-jomfru?

7 kommentarer:

 1. Rugbrød er min achilleshæl! Saddans osse...

  Jeg bager ofte. Som i MINDST en gang om ugen - men lige præcis rugbrød tror jeg kun er lykkedes for mig én gang i mit "unge" liv.

  Håber det lykkes for dig! :-)

  SvarSlet
 2. Elsker hjemmebagt rugbrød og bager 3 stk. ca. hver til hver 2. uge. Surdejen bliver passet og plejet efter alle kunstens regler:o). Alle i huset nyder rugbrødet (faktisk påstår min datter, at hun ikke kan lide købe-rugbrød:o)).

  Held og lykke med brødet - Håber det bliver en stor succes:).

  Vh. Louise

  SvarSlet
 3. Vi har vist en tradition i familien omkring rugbrødsbagning. Min mormor har altid bagt det, min mor bager det, og så er der så mig. Jeg har godt nok gjort det i en længerevarende periode på et eller anedt tidspunkt før mit tredje barn så livets lys. Det gik så over. MEN jeg kommer stærkt tilbage på rugbrødsbagermesterens scene en dag. Good luck med din. Husk at prikke grundigt den i dejen, når du har lagt den til hævning i formen. Og ja en surdej skal passes og plejes, men hvis du er vild med Camilla Plum, så har du jo hendes superbagebog.
  Kh Rikke

  SvarSlet
 4. Jeg elsker at bage, men jeg er ikke ferm til rugbrød...jeg bager kager, cookies og boller i alle afskygninger og ved juletid kammer jeg helt over og har mindst 5 forskellige hjemmebag hele december...Men jeg vil faktisk rigtig gerne lære at lave et GODT sundt rugbrød...det lyder til at Louise (Fru Meldgaard) har en super opskrift...mon hun vil dele???? :-)
  Kærlig hilsen Malene

  SvarSlet
 5. Vi bager og bager og bager, men sjældent rugbrød og jeg er sjældent så organiseret at jeg når at få lavet en surdej. Men også her kan Plum bruges, hun har nemlig et lyn rugbrød det tager kun en halv dag fra start til slut. Jeg elsker også hendes (bage)programmer, jeg kan ikke lade være at fortælle, at som toårig sad Alberte og hoppede i sofaen og råbte "mere mel" når fru Plum rørte i den lidt klistrede rugbrødsdej.

  SvarSlet
 6. Ha ha ha, sikke en sød historie om Alberte, Heidi...hi hi, kan lige se det for mig - MERE MEL!!!! Herligt:-)
  Jeg er også vild med Camilla Plum og ville sådan ØØØNSKE at jeg havde hendes køkkenhave herhjemme hos mig...den er fantastisk, tænk at have ALLE tænkelig grøntsager, krydderurter og blomster (spiselige som uspiselige) i sin egen have....nøøøj hvor er jeg misundelig!!

  SvarSlet
 7. Jeg elsker også at bage - kager og boller - og har tit mine drenge med i køkkenet. Det er dejligt, når man selv kan bage sit brød.

  Vil du skrive en mail til mig med din adresse, så jeg kan sende noget retrostof din vej?

  pukhyllested@gmail.com

  KH Puk

  SvarSlet