lørdag den 14. maj 2011

Smykkeværksted...

I mandags var jeg inviteret ud til en "Hønseloge", der skulle lave smykker sammen. Hvordan havde de fået fat i mig, tænker du måske? (Det tænkte JEG nemlig, da jeg fik en SMS fra en for mig ganske ukendt kvinde, som spurgte om jeg ville komme og lave smykker...) Jeg er åbenbart ved at være "kendt" som hende, der kan lave smykkeværksted (ikke dårligt, hva´!) Måske fordi jeg sammen med en go kollega var ude til et lignende hønsearrangement hos en tredje kollega for nogle måneder siden - og så går rygterne heldigvis så dejligt stærkt i en lille by...
Nå, men det var jo en relativt lang indledning, når nu jeg bare ville vise nogle af de idéer jeg havde med til dem:
Flettet armbånd i metallic lædersnøre. Jeg har set modellen flere steder, men har ikke kunnet finde en opskrift. Så den måtte jeg selv møjsommeligt kæmpe mig frem til. Jeg brugte et par timer på det, da jeg var prøvevagt til skriftlig matematik-eksamen ;-) FEDT når sådan noget lykkes. Ville gerne lave en DIY til jer, men jeg kan SIMPELTHEN ikke forklare på forståeligt dansk hvordan man gør - og de billeder jeg har taget undervejs hjælper heller ikke ligefrem...
Lynlåsarmbånd med tyndt skind på fronten og stikninger i kontrastfarve. Lynlåsen er fra genbrugsen, og det er skindet også - det er fra en skøn 80´er frakke, som der er skind til MANGE skønne projekter i. Nogle af damerne lavede dem mere enkelt uden skind men med en zigzag-stikning ned i midten i neon-farver. Det blev super-cool. Men tog jeg billeder af det??? Nej-nej-da - for jeg havde glemt mit kamera, jo!
Super enkelt armbånd i lædersnøre med tre store træperler. Perlerne er osse fundet i genbrugsen - der stod en hel kurv med store perler i fantastiske farver til ikke ret mange penge (jeg har måske givet 50 øre pr. perle - DET er da billigt, når nu de er så lækre!)
Stjerner i skind fra 80´er frakken. Turkis stikning og så en forsølvet creoler. Super-enkelt. Næste gang vil jeg prøve med skind på bagsiden også eller evt. noget fint stof - stjernerne er nemlig lidt for bløde og krøller.
Og der er mange flere idéer hvor de kommer fra. Nu går jeg så og overvejer lidt om jeg ikke skal byde mig til til div. tøse-arrangementer - f.eks. polterabends o.lign. Det er jo på hobbyplan og skal sådan set bare løbe rundt (og så er det SÅ hyggeligt at være ude og møde søde og sjove damer!) Og jeg kører såmænd gerne helt til Århus (undskyld: Aarhus!) og Randers. Interesseret? Mail til lisbetha@yahoo.com. Sig det bare videre :-)

8 kommentarer:

 1. Det er måske lige langt nok at komme til Roskilde ikke? Det lyder ellers så hyggeligt og sikke fine ting, I har fået lavet. Sælger du armbånd? Var lige forbi din landhandel, men kunne ikke se det. Har ledt længe efter et armbånd, der kunne symbolisere lykke for mig, men har ikke fundet det helt rette endnu :-) Kh Charlotte

  SvarSlet
 2. God idé! Det er nogle superfine ting du har lavet :) Leger også selv med et lille kreativt polterabendskoncept sammen med min søster for tiden, men det er hemmeligt lidt endnu pga. den det skal prøves af på i første omgang ;)

  Kh. Maria

  SvarSlet
 3. Hvor er du god! Og sikke gode idéer du har :)

  SvarSlet
 4. Åh, din krea-gris, hvor er det nogle fine ting! Er helt vild med øreringe ideen.. kan godt være jeg lader mig inspirere lidt (læs: Stjæler!!)

  SvarSlet
 5. Tak, alle I søde damer! Stine: hvoffor stjæle når man kan få ;-) nu løber jeg jo tør for værtindegaveidéer til når du inviterer næste gang!!!

  SvarSlet
 6. Fede smykker du har fremstillet...udbeder mig også om tilladelse fru lærer, om jeg må lade mig inspirere :-)

  SvarSlet