mandag den 23. maj 2011

Daisy is in da house

I dag kommer Dronningen til Grenaa. Der er flag alle vegne. Skolebørnene tar opstilling hist og pist langs karet-ruten. Garderhusar-hestene har de seneste dage arbejdet hårdt for at skide - undskyld, SKRIDTE - byen til. Det skal nok blive godt... Og solen skinner oven i købet!
På vej til arbejde så jeg noget på én gang smukt, tankevækkende og lidt forstemmende:
Vi har en lokal Røde Kors-skole for asylansøgere. En gruppe af dem kom gående på vej mod havnen, hvor Dannebrog her i formiddagens løb lægger til. De gik med fine Dannebrogsflag, snakkede, nogen af dem smilede eller grinede - det var børn og voksne mellem hinanden. Asiater, afrikanere, østeuropæere i skønt kulturmøde med deres danske undervisere.
Det var, da jeg tænkte efter, sådan et mærkeligt, disharmonisk syn. Dannebrogsflag i hånden på asylansøgere - Måske-danskere - Ved-ikke-om-de-er-købt-eller-solgt-indbyggere... De så ikke selv ud til at undre sig - så faktisk ud som om de var på en festlig udflugt og havde sat hår&tøj som sku de til fest - en fest de var inviteret lisså meget til som alle de blege, etniske danskere de gik imellem. Og så var det jeg tænkte: Hvis nu Pia K får sin vilje til næste valg og vi sætter grænsebomme op hist og pist - så blir der ingen sorte, gule eller brune mennesker i deres fineste tøj med rød-hvide flag i hånden og et forsigtigt smil på læben på kajen i Grenå næste gang Dronningen kommer til byen... Gad vide om Margrethe vil undre sig over dét???
*Billedet er lånt her - sig til hvis det er dit og jeg skal fjerne det.

2 kommentarer:

  1. Kære du, det var da en genial idé, du kom med. Den må da vist lige prøves!!
    Knus Birgitte

    SvarSlet
  2. Altså jeg skal gøre mit til at Pia K ikke får indflydelse efter næste valg...Hell Yeah, Daisy kommer til Hadsund på onsdag...men vi tager nu bare de rød hvide flag!

    SvarSlet