søndag den 13. februar 2011

TAK for kusse, DR2

Jeg så noget tema-lørdag på DR2 i går, mens jeg multitaskede (=spiste den sidste halve pose peanuts-med-chokolade og prøvede at vurdere om Barnaby var noget jeg kunne undgå at falde i søvn til... (Det var det i parantes bemærket ikke - DAMN: jeg KAN ikke holde mig vågen - som regel får jeg en masse af plottet med, men lige når vi bygger stemning op (hvis vi kan tale om det i forbindelse med Barnaby) så går sove-klappen ned herhjemme - i heldigste fald vågner jeg tidsnok til at finde ud af hvem morderen var, men blir som regel rimelig forvirret fordi det risikerer at være en helt fremmed som lige er kommet ind i afsnittet mens mor her sov en lille smule... nå, nu kom jeg vist ud på et sidespor...hvor mange paranteser mangler jeg for øvrigt at afslutte???)
Nå, men temalørdag handlede altså om kusser. DET var morsomt, skal jeg lige love for. Og lidt tåkrummende (jeg KAN altså ikke se Jørgen Leth uden at blive lidt dårligt tilpas - hvad er det ved den mand? Det er vist noget med den måde han sådan fuldstændig naturligt og henkastet taler om kussen og dens måde at invitere på - ydrks... Er jeg virkelig nået dertil, hvor jeg er klar til at fratage ældre (gamle?!?) mennesker retten til at anvende visse ord - for kønsorganer, f.eks.???) Men det var mest sjovt... og vi kom vidt omkring: kønsbehåring og dertil hørende trim, kussemose-kollektiv, unge pigers forhold til fjappen og 70´ernes kvindekamp (og det var bare den lille del JEG så!)
Og så var det jeg kom til at tænke lidt... om kønsbehåring eller manglen på samme. For da de talte med tilfældigt udvalgte M/K´ere på Strøget, var der et par nydelige damer på min alder der udtalte, at hvis Big Bush kom på mode igen, så ville de hellere være umoderne. OK så...
Jeg er ikke særlig trimmet. Heller ikke syd for dellerne... og jeg opdager nogengange lidt skamfuldt i svømmehallen, at jeg nok liiiiige i det mindste burde ha taget det krat, der sidder UDENFOR størrelse-mormor-badebukse-kanten. Bare for at undgå refluks-bevægelser fra de øvrige badende... Men at den behåring JEG går rundt med, er så grænseoverskridende ulækker og for meget, at man ligefrem hellere vil beskyldes for at være UMODERNE end gå rundt med dén mellem benene - det var alligevel et wake-up-call der ville noget! Måske sidder der faktisk lige nu damer der får samme ydrks-reaktioner på dette indlæg som jeg får på Jørgen Leth? På forhånd undskyld så...

6 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Jeg er så sippet du tror det er løgn, jeg KAN virkelig hverken tale eller skrive om "den slags" du omtaler, men jeg griner.... HØJT

  Mange hilsner Heidi

  SvarSlet
 2. Jeg har det på samme måde med Jørgen Leth...det har nu ikke noget at gøre med hans alder, men jeg synes han er sådan lidt gammel gris agtig uden at jeg dog kan definere det yderligere... Jeg troede lige det var enbskrivelse af undertegnedes tv-vaner du beskrev der...men opdagede såå at det var dig selv, men så er vi så flere der har den lidt ucharmerende vane at sove til tv!
  For lige at vende tilnage til kusse-temaet så tror jeg der er langt flereend der gives udtryk for der ikke bruger oceaner af tid og penge hos kussefrisørerne...så vidt jeg lige kan se når jeg er i svømmehal så er der fler end mig der har væg til væg tæppper også blandt de helt unge...så jeg tror måske det der trimmen og klippen er en smule på vej ud! Eller er det fordi jeg bor herude i udkantsdanmark hvor den slags slet ikke er blevet moderne endnu!

  SvarSlet
 3. Ha ha- jeg får ikke yrkds :-)
  Men må indrømme, det ikke er noget jeg tænker over eller har en holdning til :-)

  SvarSlet
 4. Heidi: jeg er også sippet - men nogen gange kan jeg skrive ord jeg ALDRIG ville sige i virkeligheden uden at rødme!
  Kirsten: Jeg bor også i udkantsdanmark - så måske derfor provokerede de to pæne damer fra Strøget mig desto mere... På den anden side: i de 15 år jeg boede i hovedstaden var det nu heller ikke mig der finansierede kussefrisørerne - det er jeg altså ALT for genert til!
  Losarinas mor: godt du ikke fik YDRK - og undskyld, hvis jeg har sat nye tanker igang - det var ikke meningen ;-)

  SvarSlet
 5. Dit indlæg får mig til at overveje hvilken skildning jeg så skal have.... midter, side...? hvad skal man vælge???  Og her taler jeg selvfølgelig om de hår jeg efterhånden har fået groet mig på benene her i vinteren!
  For ikke at tale om dem under armene... Det varmer så dejligt!

  Væg til vægtæppet, DET gider jeg virkelig ikke bekymre mig om!

  Kære lisbeth. da det ikke er dig der skal tørre de øvrige badegæsters opkast over lidt hår op, så må det være deres eget problem...

  Jeg er ikke rødstrømpe, eeelsker mine bh-er... Men hår får lov til at være hår!

  SvarSlet
 6. Naja-Luise: Amen - til det hele (jeg elsker også mine kraner - ville ikke vise mig uden om jeg så fik PENGE for det!) og hårene under arme og på ben får osse lov at stå om vinteren her hos mig... Men måtten - den er altså (rimelig) urørt og sådan blir det!

  SvarSlet