onsdag den 16. februar 2011

DIY - circle scarf

Jeg har efterhånden set mange smukke circle scarfs her i Blogland - og nu har jeg selv kastet mig ud i at sy et par stykker. Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige længder, men her er DIY på et format som jeg syns er meget passende. Færdige mål er ca. 42x140. Da jeg fortsat er helt vild med retro-stoffer og gerne - som her - i turkis-koral toner, blev det mit valg. Men hvad som helst går - bare stoffet ikke er for kraftigt. Her er det forskellige lagner og dynebetræk blandet med lidt seersucker-tern fra Stof og Stil og nogle mønstrede rester fra forskellige andre projekter.
Her er brugt 15 kvadrater på 30x30 cm.
Trin #1:
Klip eller skær kvadraterne. Brug lette stoffer (her er ikke brugt stræk, men det kan man sikkert sagtens). Jeg har som udgangspunkt brugt 3 af hver farve - dog udskiftede jeg en grå-mønstret med en enkelt knaldturkis, ensfarvet firkant - for lidt ekstra spræl!

Trin #2:
Læg kvadraterne op i 3 rækker med 5 i hver. VIGTIGT: sørg for at der ikke ligger to ens ved siden af hinanden - husk at enderne og top og bund skal mødes, så der skal pusles lidt og udregnes, så de ikke møder hinanden! Her er der ikke noget bevidst system udover ovenstående forbehold.

Trin #3:
Stik kvadraterne sammen ret mod ret - jeg tog en vandret række af gangen. Sømrum ca. 1 cm.

Trin #4:
Pres alle sømme undervejs - bare et godt råd :-)

Trin #5:
Her ligger de tre vandrette rækker efter sammensyning - nu syes de sammen til et helt, rektangulært stykke.

Trin #6:
Det rektangulære stykke syes herefter sammen til et langt, smalt rør således at begge de smalle ender står åbne.

Trin #7:
Fold røret så det ligger dobbelt - ret mod ret.Saml de to smalle ender med knappenåle...

Trin #8:
... og stik over samlingen, men lad et felt (f.eks. en af kvadraterne) stå åben til at vende tørklædet igennem.

Trin #9:
Vend tørklædet, og stik over åbningen - det kan hjælpe lige at presse sømrummet med strygejernet først. Stikningen blir nærmest usynlig hvis du sætter den heeeelt ude ved kanten!

Trin #10
Et voila!

5 kommentarer:

 1. Jeg har været en smule fraværende her i blogland på det seneste, så er første gang jeg stifter bekendtskab med et sådan tørklæde, men nøj hvor er det fint! Når symaskinen igen findes frem, så skal den helt sikkert sy et sådant.

  Tak for tippet!

  SvarSlet
 2. Tak for tippet.. det er super fint.. det eneste spørgsmål jeg har er hvordan du sætter det så fint? Skal det bare bindes el hvad gør du? :)

  SvarSlet
 3. Rebekka: det er super-nemt - det er ikke sikkert instruktionen lyder så let, men det er det - så pøj-pøj når maskinen findes frem ;-)
  Rakel: det vikles bare to gange rundt om halsen - ingen bindinger eller noget.
  KH Lisbeth

  SvarSlet
 4. Så fint!
  Og tak for en meget flot DIY

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth,
  Sikke en fin blog du har. Dejligt at se alle de fine ting du laver. Tørklædet her kan jeg særlig godt lide.. Kunne det tænkes ar du villle lave et på bestilling og sende det til Esbjerg? Ved lejlighed altså :-)

  Håber I har det godt alle sammen?

  Kh Maria Mienert

  SvarSlet