lørdag den 23. januar 2010

Du blir hvad du spiser - men du spiser hvad du køber!


Torsdag aften var Kasper og jeg til foredrag m. Chris MacDonald (eller Kris Madonna som Kaya siger :-)). Inspirerende, nærmest stand-up i formen - og meget, meget anderledes end jeg havde forestillet mig. Her er en mand, der virkelig forstår at punktere myten om sig selv som "Danmarks store sundhedsguru" - samtidig med at han faktisk, sikkert ganske utilsigtet, opretholder den. Skønt! Og lækker er han jo også :-)
Nå, men det jeg ville sige var: Her er vi ikke sådan supersunde - selvom vi går op i god mad, variation, masser af grønt og fibre - men samtidig står der også chips, chokolade og underlødige forarbejdede madvarer på vores menu. Hvordan er det hos jer i de andre små familier?
Her har vi en fast, indkørt rutine der hedder: Lørdag laver vi madplan for hele ugen og køber stort ind. I løbet af ugen køber vi så mælk og brød og hvad vi ellers lige mangler. Det sparer os VILDT meget tid - og særlig penge! Impulskøbene i spot-vare-sektionen er reduceret til et minimum.
Her er ugens madplan - til inspiration evt.???
Lørdag: Hjemmelavet pizza (nogen gange bruger vi grov-pita som bund - men idag blir det dej fra bunden af)
Søndag: Clubsandwich m. hjemmelavede kartoffelbåde
Mandag+tirsdag: Grøntsagssuppe m. kartofler, gulerødder, pastinak og hva vi ellers har - croutoner og bacon-drys til
Onsdag: fiskelasagne - Kasper og Mikkel fanger selv ørreder, fryseren er fuld, så de skal bruges til lækker lasagne m. tomat og spinat
Torsdag+Fredag: pølser og risblanding - og måske madder fredag, hvis der ikke er rester nok.
Her et lille billede af køleskabet før de store indkøb :-) Go weekend derude - Kh Lisbeth

1 kommentar:

  1. Skøn overskrift. Her står den forlorne hare i ovnen og der er kartofler, sovs og coleslaw til. Vi får masser af sund og varieret mad, men der ryger også en del andet ned ved siden af. Når jeg altså ikke lige tager mig sammen, som jeg har gjort i dag...:)

    SvarSlet