mandag den 27. august 2012

Noget om at trække kemo-kortet...


Kender du dét? At du engang imellem har brug for at ha sådan et get-out-of-jail-kort du lige kan trække i situationer du gerne vil slippe lidt let om ved?
"Skaaaat... jeg har jo kræft, og så sagde vi, at så var det jo dig der lavede kaffe... og hang vasketøj op... og tømte opper´en...og så videre..."
Spøg til side: det er faktisk en lidt kedelig side jeg har opdaget ved mig selv efter jeg fik diagnosen. Ikke fordi jeg udnytter at have en potentielt livstruende sygdom (jep, det hedder det!) i bredt og ukritisk omfang, men fordi jeg kan mærke at jeg nu har DEN GODE undskyldning for en masse ting, jeg tidligere heller ikke havde lyst til - men ikke kunne finde ud af at sige fra overfor.
F.eks. kan jeg nu fuldstændig uden blusel gå tidligere hjem fra en fest jeg ikke rigtig kan finde mig tilrette i for "jeg drikker jo ikke nu hvor jeg har CANCER - så jeg går hjem nu hvor alle andre begynder at blive snaldrede (=mega-lamme at høre på)"...
Og jeg kan mærke at det sidder i mig i alle mulige situationer at føle mig BERETTIGET på grund af min diagnose. Berettiget til at synes at andre er nogle klovner i trafikken... det har jeg længe syntes, men nu MÅ jeg lissom godt - for jeg har jo CANCER, og så skal I faneme køre ordentligt! Berettiget til ikke at gide kedelige ting (forældremøder/havearbejde o.lign.) - for jeg skal jo NYDE livet til det yderste nu hvor jeg har CANCER! Kan du se billedet? Not a pretty one, right?!? Nå, jeg holder mig selv i ørerne, gør jeg - for jeg vil bare ikke være hende den bitre, der ikke kan finde ud af at sige hvad tingene RIGTIGT handler om (at jeg ikke gider, ikke har lyst, ikke kan li, ikke vil spilde min tid på o.s.v.) - men bare bruger CANCER som gangbar undskyldning. Det er sgu da for røvet, og slet ikke dén jeg vil være.

*Billedet kan jeg ikke lige huske hvor jeg har lånt - men HEY - jeg har jo CANCER, såeh...

5 kommentarer:

 1. Ja din gode humor har du heldigvis ikke ladet det gå ud over((0:

  SvarSlet
  Svar
  1. Naij, den er der skam endnu, Sanne - sortere end nogensinde før! KH Lisbeth

   Slet
 2. Du kan jo trække cancerkortet hvis det bliver virkelig slemt (her tænker jeg opvasker...) men tror ellers det er en god overvejelse... selv om jeg virkelig ikke kan se dig som bitter...
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, la´ vær, Stine - jeg er jo ikke Evil Kaffebitch for ingenting ;-) Vi ses i morgen - jeg har lige finpudset flæske-foredraget og mangler nu kun at købe roulade til de søde piger... KH Lisbeth

   Slet
 3. Jeg siger som sanne at du da heldigvis har din dejlige humor endnu...Men faktisk har jeg haft problematikken rigtig tæt inde på livet idet min svigerinde som jeg er rigtig tæt på pga af min bror betragter mig mere som mor end som søster pga forskellige årsager...Her har det der med at trække cancerkortet været et issue der har været på vej til at gøre dybe skår i deres forhold, naturligvis kombineret med de mange gener fra kemoen og frygten for hvad fremtiden vil bringe...Jeg tror mange pårørende til cancer patienter har det rigtig svært med at cancerkortet trækkes...hermed ikke være sagt, at jeg tror det gøres bevidst.
  God mandag aften til dig!

  SvarSlet