fredag den 28. januar 2011

Tomgang


Dengang JEG var barn (her ved man allerede at der kommer en historie om tidligere tiders lyksaligheder set gennem let vaseliniseret linse - og en evt. morale om at verden er af lave og at INTET er så godt som i de gode, gamle dage - nåja, nu er I advaret....)
Altså: dengang da JEG var barn - da gik min far hver morgen (om vinteren forståes) ud og "varmede bilen op". Det betød, at han lod motoren køre en 5-10 minutter, indtil han var færdig med at skrabe is af alle vinduer og der var en behagelig temperatur for skuttende kvinder og børn at bevæge sig ud i. Dengang var det et herligt indslag at komme ud i en varm bil...
Men nu: nu harmes jeg hver morgen, når jeg cykler via villavejene til mit arbejde, over alle de mænner der står og "varmer bilen op" og iser af imens, i en sky af udstødning som JEG skal cykle igennem! Hvorfor gør de det??? Alle ved sgu da at tomgang er CO2 lige lukt op i atmosfæren (eller hvor det nu er det dér tyndslidte ozonlag befinder sig - altså resterne af det, som jo gerne skulle holde LÆNGE endnu, if you ask me!)
Dobbeltmoral? Ja, DET tror jeg nok lige jeg er indehaver af - men dobbeltmoral er vel bedre end ingen moral - eller hur?

3 kommentarer:

 1. Nu bor jeg langt ude på landet, så det er ikke et problem, der er aktuelt for mig...Man kan sige at i dag hvor varmeapparaterne r en del bedre end da jeg var barn, er ret hurtige til at få temperaruren op..så egentlig er det vel lidt noget griseri det der varmen biler op...Og jo, jo, dobbeltmoral er bedre end ingen moral:-)

  SvarSlet
 2. jeg bor også på landet og her er det helt normalt. Jeg møder stort set hver morgen, når jeg køre ungerne afsted, en bil der holder og køre og nogle dage holder den stadig og kører når jeg kommer tilbage en halv time senere. Jeg kan godt blive lidt harm, i forevejen efterlader et kæmpe rod vores børn skal rydde op efter os, der er ingen grund til at gøre det værre. Jeg pakker hver morgen ungerne ind i en kold bil hvor de så sidder med jakker og tæpper på, men jeg ved også at bilen er varm allerede inden vi når halvejs. Men lidt dobbelt moralsker det vel, jeg kunne jo cykle.
  Det er ikke min mening at give en opsang eller nogle dårlig samvittighed, jeg synes bare vi skylder vores børn at overveje hvad vi vil bruge vores sparsomme resourcer på.

  Kærlig hilsen Maja

  SvarSlet
 3. JA! Men humor og især selvironi er endnu mere prisværdigt.
  TAK for (op)sangen ;o)
  Kærligst,
  Tine

  SvarSlet