mandag den 10. januar 2011

pis-i-kog!

Jeg er gal i skralden! Ikke på egne vegne - men på andres. Ikke bare på en eller to eller nogle få navngivne personers vegne - men på en hel gruppes. Nemlig de indvandrere der modtager såkaldt start"hjælp"! Grrrrr! Har lige læst en oprørende artikel, om hvordan der modregnes i starthjælpen hos den ene i et par, hvis den anden finder arbejde. Skulle det motivere folk til at gøre en indsats for at finde et job??? Vil nogen lige forklare mig logikken, for den gik hen over hovedet på mig dér! Og så de i øvrigt LATTERLIGT lave takster for starthjælp: 5267 kr. pr. person - FØR skat! Så får man ganske vist osse et mindre forsørgertillæg hvis man har børn - altså, vel at mærke hvis man har haft pli nok til at nøjes med at få to, for for evt. overskydende afkom udover de to gives der ikke noget tilskud. Dette er jo så altså den lykkelige, paradisiske tilstand man lever i, efter man måske i årevis har siddet i et asylcenter og ventet på en evt. opholstilladelse - og hvem ville ønske for sin værste fjende at skulle bo der?!? Var der nogen der forsigtigt kom til at hviske, at der da vist alligevel er forskel på folk her i landet - og at vi åbenbart har førsterangs og andenrangsborgere???
Jeg er harmfuld - arrig - rystet, faktisk!
Med Karlsson på Tagets udødelige ord: "Jeg vil ikke være me´!" - hvis det er sådan et samfund vi skal ha.
Men indtil videre er min harme desværre ikke nået længere end til at jeg brokker mig - nu er det snart på tide at jeg finder ud af hvordan jeg kan GØRE noget - udover at sætte mit kryds det rigtige sted til næste valg!
Med en anden litteraturklassikers (=Søren Brun fra Radiserne) ikke mindre udødelige ord: "Jeg græmmes!!!"

8 kommentarer:

 1. Jeg græmmes med dig og Søren Brun !

  SvarSlet
 2. Ja, sådan" skovler de bare ind"..... Hvem ville mon bytte?

  Tak for et harmdirrende indlæg. Det skal bare ud, skal det.
  Vi kan ikke være det bekendt.

  (Vi hører vel, hvis du finder ud af at "gøre" noget. Det kunne jo være, at det kunne inspirere.)

  SvarSlet
 3. Med fare for at få nogen over nakken, ja, så er der stor forskel på folk - vi har 1. rangs og anden rangs borgere i dette land. Jeg har i flere år arbejdet med borgere af anden etnisk herkomst - og jeg kan kun sige, at tingene er blevet betydeligt forringet efter at Dansk Folkeparti fik indflydelse. Det er ubeskrivelig sørgeligt, men det er sandt OG VI KAN IKKE VÆRE OS SELV BEKENDT!!!!!!!
  Kh Karen

  SvarSlet
 4. Ja...også jeg græmmes! Tak for et pis i kog indlæg! Jeg ved heller ikke havd vi kan gøre ved det, men at sætte krydset et "rigtigt" sted er da altid en begyndelse... Jeg er sg nogen gange helt flov over at være dansker! Det kan vi simpelthen ikke være bekendt!

  SvarSlet
 5. Kære Lisbeth.
  Åhh jeg kan se, der er rigtig rigtig meget jeg skal have indhentet her hos dig. Altså åhh på den der undskyld-jeg-er-ked-af-jeg-ikke-har-været-forbi-i-rigtig-rigtig-lang-tid- måden. Jeg er gået glip af mange meget meget personlig indlæg, som jeg gerne vil læse, så jeg kan lære dig bedre at kende. Jeg tager virkelig hatten af for din åbenhed og hudløse ærlighed! RESPEKT! Dig må jeg bare kende mere!
  Også et stort tak for din deltagelse i min give away og det fine link på din blog. Jeg glæder mig til at kunne sende præmien hjemmefra :o)
  Jeg ønsker dig en rigtig dejlig weekend.
  Kærligst,
  Tine

  SvarSlet
 6. tak søde damer - jeg brygger stadig på hvad der kan gøres - ud over ved stemmeboksen senere på året.
  Tine: tak for din fine besked - glæder mig osse til du skal trække din vinder ;-) Vi læses ved - Kh Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Jeg har givet dig en award. Håber du vil lege med :)

  Kh. Maria

  SvarSlet
 8. Det som man kan gøre -udover det med krydset :-) - er at blive frivillig kontaktperson/familie i sin by, kontakt f.eks Dansk Flygtningehjælp for mere info. Starthjælp kan, heldigvis, også være : kontakt med danskere der hjælper én med at forstå alt det nye omkring én, øver dansk med én samt viser at der er mennesker her i DK der vil dem det godt. Jeg arbejder selv professionelt med nyankomne flygtninge, og ved at de frivilliges indsats er med til at gøre en stor forskel for hvor godt integrationen lykkes ude omkring i landet. Med gode integrationshilsener, Rikke

  SvarSlet