fredag den 7. januar 2011

kunsten at gøre livet besværligt for sig selv...

Og her taler jeg ikke om den bøvlede parholdskrise som manden og jeg har stået i i julen (heldigvis er vi godt i gang med at tage fat på de gamle, ærgerlige mønstre og skabe den nærhed og ro og harmoni som vi begge to ønsker, men bare har haft så hulens svært ved at skabe for os selv og hinanden). Nej, jeg snakker om at jeg er begyndt at spise på den mest underlige og besværlige måde I VERDEN - bare fordi jeg har fået en fiks idé.
Den fikse idé udsprang af en artikel jeg læste i et dameblad for nylig - om at spise efter sin blodtype. Angiveligt er vores blodtype medbestemmende for hvordan vi optager, omdanner og nedbryder fødevarer i vores system... så det besluttede jeg mig for at læse mere om ved lejlighed. Og så en dag lå bogen Spis efter din blodtype og smilede til mig i min lokale genbrugs til en flad 20´er.
Nå, og hvordan skal jeg så spise - hvis det sku være helt ideelt efter min blodtype (O rhesus positiv - det sidste har nu ikke noget at sige i denne sammenhæng, åbenbart)?
Jow, jeg skal såmænd da bare undgå kaffe, mælkeprodukter, hvedemel, havregryn (og mel og gryn i det hele taget) plus væsentlige af de frugter og grøntsager jeg holder mest af (f.eks. appelsiner, jordbær, avocado, kartofler og al slags kål) - og i tilgift skal jeg så spise EN MASSE kød (helst okse, lam, vildt, lever, hjerte) og fisk.
Så hvorfor gå i krig med sådan et træls projekt? Fordi jeg trænger til FORANDRING - min krop trænger til at bryde de gamle mad-rutiner jeg har levet efter i årtier. Jeg trænger til at mærke om en masse af mit konstante mave-besvær er fordi jeg spiser forkert eller mærkeligt. Og så skal jeg da osse her i dette lille eksklusive forum erkende, at det da heller ikke ville gøre noget om der smuttede et kilo eller to hen hvor peberet gror for aldrig at komme tilbage (peber er i øvrigt heller ikke godt for min blodtype...)
Jeg ved ikke om jeg kan leve efter en fiks idé for altid... men jeg kan i hvert fald gi den en chance og se om det rykker noget. Men jeg savner godt nok Kaffe Latten, havregrynene med mælk og andre gode sager...

3 kommentarer:

 1. Jeg kender heldigvis ikke min blodtype:)

  Jeg tror heller ikke på den slags spise-råd. Men til gengæld tror jeg på, at man tager livet i sin egen hånd, og handler. Og det gør du jo. Held med det!

  SvarSlet
 2. Nøj, sådanne projekter er aldrig lykkes for mig, men jeg tager hatten af for dem som kaster sig ud i det.
  Mine maveproblemer, og her mener jeg, at bommelomme, hvilket jeg for år tilbage ikke gjorde særlig tid, og derfor havde konstant oppustet, og tung mave, ændrede sig, da jeg begyndte hver morgen med en skål frugtsalat.
  Hver evig eneste morgen 2½ stk. blandet frugt skæres til hver af os, manden og jeg. Og bommelomme, ja det skal jeg nu hver dag:))))
  Stine:)

  SvarSlet
 3. Jeg tror ikke på de der forskellige spiseråd...men jeg tror på, at man med jævne mellemrum har rigtig godt af, at tage sit liv og sine vaner op til revision - og prøve noget nyt - og hvis det viser sig, at din krop reagerern positivt på forandringerne, så er det jo bare fantastisk...
  Kh Karen

  SvarSlet