søndag den 17. april 2011

Skal du til Berlin inden længe???

Så skal du da...
... Købe Momondos Berlin-guide. Netto har den af og til og den er billig (jeg har givet ca. 60 kr. for min). Den er skrevet af Sissel-Jo Gazan (som jeg har elsket siden hun lavede filosofisk TV m. præster der fortalte om bl.a. kærlighed), og hun kender byen som sin egen bukselomme.
...Stjæle små sukker-pakker hvor du kan komme afsted med det og starte din egen sukker-samling. Lige nu har jeg både Starbucks og Dunkin´ Donut i min - ska vi byt´?
... Besøge undergrunds-galleriet Tacheles ved U-bahnstationen Oranienburger Tor (bare gå om hjørnet til Oranienburger Strasse, så kan du ikke undgå at finde det!). De lukker snart ned, da huset er solgt og planlægges nedrevet, så der kan komme nye fancy lejligheder/kontorer/butikker på en af byens fede adresser. Men kan Berlin virkelig undvære et stykke mini-christiania der lugter af pis og rummer noget af det fedeste kunst jeg længe har set?
... Gå i genbrugsbiksen Colours Kleidermarkt i Kreuzberg. Den ligger i baggården til Bergmanns Strasse 102 - godt gemt af vejen, men værd at lede efter. Kæmpe samling genbrugs-guld - jeg købte en lækker, blød læderjakke med tilpas med patina - for godt 5 Euro!!! Betjeningen er übercool og mega-gay (eller i hvert fald dele af betjeningen...)
... Købe papirs-flap-ud-farvet-stjerne-lamper-a-la-Bungalow - bare meget billigere - i Gut und Schön på Prenzlauer Allee. Jeg købte den skønneste turkis og orange udgave for under 8 Euro - og herhjemme koster de da op mod 150 kr.
... Gå forbi plastik-lorte-butikken O.K. på Alte Schönhauser Allee... FANTASTISK butik, hvor det meste koster ingen penge. Er du til pink plastik-sparebøsse-Buddha? Yoga-plakater indian style? Tasker og penalhuse af voksdug? Så er O.K. lige stedet. Jeg købte et skønt penalhus med havenisser, bambier og paddehatte på - billede får I lige en anden dag.
... Spise frokost hos DaDa Falaffel lige overfor Tacheles-galleriet. SUPER pitabrøds-sandwich som man køber i den temmeligt overrendte (kvalitetsbevis!!!) take-awaybiks til venstre - og så spadserer man ind i den lækkert indrettede café-afdeling til højre og spiser maden.
Hollaop, hvor har jeg egentlig mange gode Berlin-tips - måske sku man udgi en insiders guide ;-)???

7 kommentarer:

 1. Tak du har pirret min nysgerrighed for endelig at tage en tur til udlandet. Holder ellers kun ferie i DK.
  Hvor mange dage vil du anbefale at man tager for at kunne se mest muligt af Berlins undergrundsbutikker,hvis jeg må bruge det udtryk ?
  Mvh Kirsten

  SvarSlet
 2. Ja tak du må meget gerne udgive en Berlin guide ;O)
  KH Charlotte

  SvarSlet
 3. Kirsten: Jeg er selv rigtig glad for ferie i Danmark, men må indrømme at jeg er fuldstændig solgt til Berlin. Jeg er så langt ude, at jeg faktisk overvejer at gøre noget ud af mit tyske igen - SÅ er man hårdt ramt ;-) Jeg syns en forlænget weekend fra torsdag til søndag er fint - men bliv endelig længe nok søndag til at ta på et af de utallige weekendloppemarkeder (det har jeg desværre ikke oplevet endnu). Og hvis nu du både vil nå al "undergrunden" + mustsees som Fjernsynstårnet og div. museer - så ville jeg nuppe lidt flere dage.
  Morslille: ja, måske sku man lave en lille under-blog med Berlin-tips ;-) desværre er jeg så dårlig til at ta billeder - både til at HUSKE at ta dem og til at ta billeder af en ordentlig kvalitet - og så blir det jo lidt mere kønsløst...

  SvarSlet
 4. Det er tarveligt at poste sådan et indlæg, når jeg er SÅ meget i Berlin-underskud som jeg er. Samtidig med jeg hverken har tid eller penge til at tage en hurtig påsketur. Æv!
  Jeg kan lige så godt sige at jeg er misundelig!
  Men jeg vil gemme dit indlæg og tage det frem, når jeg forhåbentlig snart skal mødes med Berlin igen. Tak for gode tip!
  Kh. Malene

  SvarSlet
 5. Er lige så ramt af Berliner Amour pilen som dig. Elsker simpelthen den by. Og nu har manden og jeg besluttet at tage 4 dage dertil til juni og fejre Bryllupsdag. Glæder mig til at gå hånd i hånd i byen, og vise ham alt det jeg elsker. Og dine tips er naturligvis skrevet ned. Tak. Kh Johanne

  SvarSlet
 6. Nej desværre skal jeg ikke til Berlin i den nærmeste fremtid...Jeg kunne også godt give en del insidertips som dog er noget lig dine...så måske vi skulle gå i kompaniskab om den guide der? ;-)

  SvarSlet
 7. Malene: UNDSKYLD ;-) Jeg fik faktisk selv helt abstinenser da jeg skrev rådene...
  Johanne: Årh, hvor det lyder skønt! Min mand er ret svær at lokke til storbyferie, så det var en stor succes at ha ham med i Berlin sidste år - men fordi ungerne var med blev det lidt mere på deres præmisser, så derfor var der ikke tid til alt det sjove undergrund!
  Kirsten: DET er en aftale - ku man ikke lave en "time-share" Berlin-blog? Jeg ved der er mange der elsker Berlin og som ku spæde til!!!
  KH Lisbeth

  SvarSlet