lørdag den 25. december 2010

Det blev en anderledes jul...


... and I blame it on the weather! Den 22. sku vi være kørt tværs over landet til mine forældre i Præstø - men vendte skuden da vi var "kørt"/skøjtet tværs gennem Grenå. SÅ ærgerligt at gå glip af en hyggelig jul med dem og min søster og hendes kærestes familie, og ungerne græd da osse som pisket da vi pludselig ikke skulle til mormor og morfar alligevel...
Så det blev til hjemmejul i stedet (og en meget hurtig panik-indkøbning af julemadsgrej og et par ekstra små-gaver til ungerne, så der ikke blev alt for tomt under træet - som vi osse lige måtte ud og købe). Og helt ensomt blev det så ikke, for vi fik selskab af svigerfamilien, som heller ikke kunne komme afsted på deres julebesøg til København. En dejlig aften blev det, med alt hvad der hører til julen af andestress ("hvornår skal den ud når flæskestegen osse skal ha grill og varmluftfunktionen er gået og det skal passe med de brune kartofler og er sovsen nu varm og hvem piller de hvide kartofler og unger, kan I ikke lige løbe rundt i stuen med farfar i stedet for ved siden af ovnen, og farmor, kan din hund ikke lige gå et andet sted hen så vi ikke falder over den, og er der nogen der vil ha et glas køkkenvin og hvad med rødkålen..."), overspisning og diverse hyggeligt kaos - børnene strålede og var lykkelige over deres gaver - men jeg syns lissom der var lidt for få til mig! Så nu glæder jeg mig til vi forhåbentlig kan komme til mine forældre engang i januar - hvis vejret vil.
I dag og de næste dage kommer vi i hvert fald ikke ud af huset, for vores lille stikvej er føget til. Så er det jo rart at man har rester i køleskabet til at bespise en mindre afrikansk stat - hvis de altså ku komme ind af indkørslen.

Jeg brænder resterne af julelysene og har lidt computerfred, mens ungerne ser tegnefilm og manden sammen med svigerfar kæmper sig tværs over landet til familiejulefrokost. Det er da osse en slags julefred... Og vi skal ikke andet end at ha ild i brændeovnen, gå i nattøj og se alle de Astrid Lindgren-film børnene fik i går - og måske spise det knas vi ikke havde appetit til at ta hul på i går aftes efter and og ris a la mande... Glædelig jul, derude.

6 kommentarer:

 1. Omstillingsparat :-)
  Lyder som I fik skabt en ganske fin aften :-)
  Og jeres planer lyder, som planer for en perfekt 1.Juledag.

  SvarSlet
 2. Rigtig glædelig jul til Jer Lisbeth. Jeg synes nu også det lyder til I har haft det dejligt :) men puha forstår ikke hvordan i nåede det! Astrid Lindgren film, det lyder virkeligt hyggeligt!

  SvarSlet
 3. God bagjul. Mon ikke der er mange som jer ,der fik en pludselig panikjul?
  Godt den fik en drejning som I alle kunne bruge alligevel.
  Mvh Kirsten

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth.

  Vupti vupti og så så årets jul totalt anderledes ud. Men der er nu også noget hygge over det dersens sne :o) Skøn hyggelig 1. juledag I har jer :o) Forsat god jul og fantastisk nytår også :o)

  Kh Anette

  SvarSlet
 5. Det var da ændrede planer, der ville noget. Men det lyder nu hyggeligt.
  Køkkenbeskrivelsen lyder bekendt. Hold op, hvor jeg ikke er god til lige den halve time, hvor det hele skal være færdigt og alle gæsterne står på nakken af én. Men bagefter...., så var det skønt.
  Glædelig jul til dig.

  SvarSlet
 6. Hvor var det godt at I fik en dejlig og hyggelig jul alligevel...selvom det ikke lige var den der var planlagt! Og er det ikke bare utroligt som man vupti vupti kan trylle en kaotisk sne situation om til en super hyggelig jul:-) Dejligt at I har nydt den - trods sne masserne!
  Knus fra Malene

  SvarSlet