mandag den 3. september 2012

"Ska du ha en stänkare?"

Kl. 11 i dag skyder de det første kemo-shot ind i mine årer. Jeg har været klar længe - har gennem hele forløbet tænkt på i dag som det tidspunkt hvor det VIRKELIG går i gang!
Pyt med at de skærer mit bryst op... Pyt med at de skærer det op én gang til 14 dage senere - og lige laver et snit under armhulen osse, just to top it off... Men i dag rykker vi for alvor! Så kommer giften! NU kommer bivirkningerne! Det er fra nu af jeg kommer til at mærke hvad den her sygdom virkelig betyder!
Ja - måske... For hvad nu hvis jeg er en af de heldige der ikke blir hundesyg og brækker mig i stimer af kemoen? Hvad nu hvis jeg er så velforberedt, at mit hårtab ikke kommer som et chok, men mere som et "var det dét?" Hvad nu hvis jeg fortsat vil blive ved med at tænke at LIGE OM LIDT - så går det løs...
Det jeg mener er: måske er det her bare sådan jeg er? At jeg i tankerne har været så langt omkring ting, at når jeg står i dem er de ikke så voldsomme?
Jeg har altid været en "worst-case-scenario-kinda-ga´l"... Ku se spøgelser, druknedød og pest steder hvor ingen andre ku. Det med brystkræft havde jeg måske ikke lige set komme...
Men nu hvor det er sådan det er, står jeg egentlig sikkert på mine ben midt i det. Måske fordi jeg inderst inde tænker: "Jeg VIDSTE det - der ville komme noget rigtig-rigtig lort på et eller andet tidspunkt - HVA SAGDE JEG!?!"
Så på en eller anden måde er jeg bare klar... så må vi se hvor slemt det dér worst case scenario egentlig er...

10 kommentarer:

 1. Åhhh.
  Ord er så fattige i sådanne situationer og jeg har svært ved at finde dem, men jeg sender dig en hel masse positive tanker i håb om, at du ikke bliver meget skidt af kemoen.

  SvarSlet
 2. Helt ærlig snak...?! Jeg tror det dér worst-case-scenario med kemo er noget rigtig, rigtig lort. Jeg tror det er gennemført rædderligt, og at man ikke ville ønske det for sin værste fjende - men jeg tror også at man bagefter er pissemeget stærkere.

  Og sådan er der jo en gevinst ved alt i denne verden. Også lortecancer.

  Kæmpekram til dig. Også i dag.

  SvarSlet
 3. Jeg sender dig en KÆMPE kasse fyldt med virtuelle kram, lige til at tage af, når du føler for et.
  Og hvis du får mere lyst til at brække dig i kassen, så gør du bare det, krammene tager ikke skade, de kan sagtens bruges alligevel.

  SvarSlet
 4. Øv en gang lort du skal igennem. Kemo kan være en rigtig grim omgang, men jeg kender også folk der er kommet igennem det uden hårtab og bræk i stride strømme. Og bedst af alt har jeg en mor der er kommet ud på den anden side af kræft-behandling i god form og med ny energi på livet. Alt min gode karma lige luks i favnen på dig. Tag lortet med storm :-)

  SvarSlet
 5. Pøj, pøj med det...det er godt at få startet - så er det hurtigere slut :0) Mit råd: Drik MASSER af vand og tag imod de kvalmestillende piller med kyshånd! Min erfaring: Kemo er lige så slemt forventet - men ikke lige så slemt som frygtet!!
  KH Marianne

  SvarSlet
 6. Mine fingre, tæer og (hvis det er muligt...) baller er fuldstændig krydset for dig Lisbeth!
  For ja, der er en ret høj sandsynlighed for, at det bliver en hård omgang med kemo, men hvor ville det dog være skønt, hvis det bare bliver a walk in the park-agtigt. Under alle omstændigheder skal du igennem det, og nogle gange skal det bare være skidt, før det bliver godt. Jeg sender dig et hav af varme tanker! Kemoknus!!!

  SvarSlet
 7. Jeg vil nøjes med et stille pøj-pøj, og håber det allerbedste for dig.

  SvarSlet
 8. Knus og kæmpe tanker og krammere til dig!

  SvarSlet
 9. Søde Lisbeth, knus og tanker herfra, posten er på vej til dig...Kram

  SvarSlet
 10. Selvom jeg slet ikke kender dig, har jeg tænkt rigtig meget på dig i dag. Håber det har været ...tåleligt? Og så siger jeg ligesom der står i din profil: Knock it out!! Kram

  SvarSlet