fredag den 3. juni 2011

Mere økoflip (og NEJ: dette er IKKE en madblog, så hvad sker der lige med mine indlæg for tiden???)


Den anden dag var der en af jer skønne bloggere (jeg kan jo ikke lige huske hvem) der havde bagt nogle skønne, lidt hvide-brownie-lignende kager m. chokolade-stykker i. Det så godt nok lækkert ud på billeder, så jeg fulgte linket videre til denne spændende blog - ammenam!
Nåmmen, nu er jeg jo godt nok engelsklærer, men ikke så huuuulens stiv til de dér amerikanske mål og udtryk, så jeg endte med at halvvejs improvisere min egen, danske version af opskriften - baseret på hvad jeg havde og ikke havde af de nævnte ingredienser (og hvad jeg ku forstå, forståes...). Og det blev faktisk rigtig godt - så her kommer - med skyldig lovelinkin´ til Chocolate Covered Katie, min egen version af disse såkaldte Blondies (cool, ik? Der er brownies og blondies... det er den slags ordspidsfindigheder jeg elsker!)

Blondinens blondies:

1 dåse kikærter (uden væden)
1 dl. mørk agavesirup
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1½ tsk vaniljesukker
20 gram havregryn
et nip salt
en ordentlig spiseskefuld peanutbutter - vi snakker top på, så det er ved at løbe over!!!

Blendes i sådan en mini-hakker som jeg kan sætte på min stavblender - den skal være helt lind og uden store kikærtestykker i.

Bages i en lille form v. 150 gr. (uden varmluft) i ca. 38-40 min. (Mit fad er sådan et lille ovalt fad - bum-bum-bum - det svarer måske til et lille tærtefad? Se dig ud af det - dejen skal ikke ligge i et alt for tykt lag, måske et par cm.)

Når kagen tages ud er den stadig fugtig og svampet - og det skal den være. Jeg lagde mørk pålægschokolade på den mens den stadig var varm, og bredte det ud med en kniv da det var smeltet.

Serveres kold i små stykker - den er tung og konfektagtig - og til servering lavede jeg en græsk yoghurt med vaniljesukker og lidt sirup i, samt en improviseret ananas-salsa.

Blondinens Ananas-salsa:
1/2 lille ananas i mundrette stykker
1/4 rød chili - UDEN kerner, for Guds skyld da! Skær den i små-bitte tern
4 stykker kandiseret ingefær skåret i lisså små-bitte tern. Du kan sikkert bruge frisk, revet - men så må du lige selv smage dig frem til mængden!
2 spsk mørk agavesirup
1 spsk æblecidereddike

Bland det flydende med ingefær og chili, og hæld det over ananasstykkerne. Lad det trække så længe du har tid... og det smager også godt uden blondies, hvis du har mere tilbage...

2 kommentarer:

  1. For dælen da, det lyder lækkert. Og nemt:)

    SvarSlet
  2. Det skal jeg prøve, glæder mig til du får afprøvet og oversat nogle flere opskrifter, fra den blog ;O)))))
    KH Charlotte

    SvarSlet