mandag den 13. juni 2011

Idémylder og noget om innovation...

Jeg er i en kreativ proces på mit arbejde for tiden - derfor blogger jeg sporadisk og relativt uinteressant :0)
Men det er så SPÆNDENDE lige nu - vi er i gang med at formgive næste skoleår, og da jeg arbejder på en helt unik arbejdsplads, får vi lærere lov til at forme med i videst muligt omfang. Så der skal hele tiden tænkes nyt. Vi vil ikke bare arbejde efter princippet Best Practice, men Next Practice: vi skal ikke "bare" gøre det som ER gået godt, men innovere (innovativere?) os frem til noget der kunne vise sig at være ENDNU bedre. Jeg er helt sitrende af spænding over alt det nye der sker.
For at gøre mig klogere læser jeg fortiden om KIE-modellen (Kreativitet, Innovation og Entreprenørskab), og prøver at finde ud af hvordan jeg kan integrere den i min egen undervisning og i de innovative processer på mit job i det hele taget. Så hvis jeg er lidt off og uinteressant - så er det bare fordi jeg er ved at gøre mig klogere.
Og idéer smutter ind og ud af mit hoved til projekter der kunne gøre livet skønnere her i Grenå:
* Vi ku godt bruge en cykel-kaffevogn - den skulle køre hen til byens biograf, når alle forældrene står i november-december-januar-februar-mørket og venter på deres børn der har været til biografklub-arrangement. Jeg har selv stået og frosset dér, og véd bare at en lille vogn m. kaffe og en cookie ville falde på et tørt (og iskoldt!) sted! Måske til efteråret? Bare jeg dog ikke havde solgt min Christianiacykel!!!
* Vi ku godt bruge et kreativt "værested" - for børn, unge, voksne, børneforældre, ældre... hvor materialerne lå frit og vi lavede det vi ku og delte ud af vores idéer!!! Og så blev et af byens tomme butikslokaler osse brugt til noget fornuftigt!
* Jeg ku tænke mig at lave et IRL, "flyvende", innovativt netværk for alle, der gerne vil træne kreative og innovative processer. Så sku vi mødes forskellige steder i landet på skift, med en sovepose og en kande kaffe og så sku vi tænke stor tanker og finde ud af at omsætte dem! Wauw!
Nå, men jeg må løbe - jeg skal lige skrive til Trine om nogle idéer til Hjerternes Fest!

2 kommentarer:

  1. Der findes næsten ikke noget mere fantastisk end at være midt i en proces, hvor ideerne bare myldre frem :-)

    SvarSlet
  2. Det er en faktastisk proces vi er igang med!! Glæder mig til næste år! - og jeg tænker også at det der med at tage rundt og være kreativ med forskellige mennesker kunne være inspirerende. alle kunne måske noget forskelligt og man kunne dygtiggøre sig og snakke og inovativerer eller hvad vi nu skal kalde det...min sovepose er klar

    SvarSlet