torsdag den 4. august 2011

"Verdens bedste brød, der er så nemt at det kan bages af en 3-årig"

... Men åbenbart ikke af en 37-årig. Mit blev fladt... og tørt... og tungt... Men måske har DU mere held, for jeg kan se at flere andre i blogland har prøvet det med fine resultater - og bortset fra den aaaaaalenlange hævetid af flere omgange, ER det faktisk et besnærende nemt brød! (Og jeg ved i øvrigt godt hvad der gik galt: 1) Jeg KAN ikke bage efter opskrift, og skal ta at holde op med at prøve, for det går bare ikke godt!!! 2) Jeg brugte for meget groft mel (fuldkorns spelt) i forhold til opskriftens anbefalinger og 3) Der var for stor diameter på bunden i gryden til min lille klat dej - som derfor blev flad og blev bagt tør, fordi jeg rigidt holdt fast i opskriftens bagetid på trods af at jeg faktisk har glimrende fornemmelse selv, for den slags, tak!!!) Nå, men jeg prøver det da igen, for det skal faneme ikke hedde sig at jeg ikke kan bage lisså godt som en 3-årig, nå!!!

4 kommentarer:

 1. Hihi, det bliver jeg næsten nød til at prøve også så! ;)
  Er sikker på, at du nok skal klare det, hvis du prøver igen! :)

  SvarSlet
 2. Jeg har faktisk også forsøgt mig - men mit blev pisse godt. Jeg havde 100 g. havregryn og 100 g. fuldkornsræs i og alligvel var det super lækkert. Jeg bagte det tilmed i en kæmpe 7 l lecrueset gryde...lod du den nu blive ordentlig varm og det hele?? For søg igen - det kan altså faktisk være verdens bedste brød!!

  SvarSlet
 3. Uh, jeg skal da vist også have prøvet det berømte brød, - jeg har bare ikke en gryde, der kan gå i ovnen eller stegeso. Mon ikke en glasskål med låg kan bruges?

  SvarSlet
 4. KGaardsted: Ja, prøv det - om ikke andet så for at kunne grine af mig, når dit lykkes :0)
  Stine: Altså, det lyder virkelig mærkeligt!!! Min gryde stod i ovnen i 45 min, så jeg tror sgu ikke det var det... men tænker at jeg næste gang måske vil prøve min stegeso... og jeg tror det var fordi gryden lissom var MEGET bred at det blev et problem... måske dobbelt portion dej ku klarre problemet??? prøves skal det i hvert fald igen!
  Eva: jo, efter opskriften sku man sagtens ku bruge en glasskål m. låg - det er selve det at det er opvarmet + lukket, der sku gi den super effekt... Som jeg altså må vente på, til næste forsøg...

  SvarSlet