fredag den 24. juni 2011

Jeg holder blogpause...

... vi ses når overskuddet og de kreative idéer vender tilbage - for nu er der ferie, og så skal hovedet ta en pause, kan jeg mærke!!! God sommer, derude - jeg læser stadig med hos jer!

fredag den 17. juni 2011

Kaya tør ikke se Disneysjov idag...

... "Det er den med Snehvide og Ræven, mor!"

mandag den 13. juni 2011

Idémylder og noget om innovation...

Jeg er i en kreativ proces på mit arbejde for tiden - derfor blogger jeg sporadisk og relativt uinteressant :0)
Men det er så SPÆNDENDE lige nu - vi er i gang med at formgive næste skoleår, og da jeg arbejder på en helt unik arbejdsplads, får vi lærere lov til at forme med i videst muligt omfang. Så der skal hele tiden tænkes nyt. Vi vil ikke bare arbejde efter princippet Best Practice, men Next Practice: vi skal ikke "bare" gøre det som ER gået godt, men innovere (innovativere?) os frem til noget der kunne vise sig at være ENDNU bedre. Jeg er helt sitrende af spænding over alt det nye der sker.
For at gøre mig klogere læser jeg fortiden om KIE-modellen (Kreativitet, Innovation og Entreprenørskab), og prøver at finde ud af hvordan jeg kan integrere den i min egen undervisning og i de innovative processer på mit job i det hele taget. Så hvis jeg er lidt off og uinteressant - så er det bare fordi jeg er ved at gøre mig klogere.
Og idéer smutter ind og ud af mit hoved til projekter der kunne gøre livet skønnere her i Grenå:
* Vi ku godt bruge en cykel-kaffevogn - den skulle køre hen til byens biograf, når alle forældrene står i november-december-januar-februar-mørket og venter på deres børn der har været til biografklub-arrangement. Jeg har selv stået og frosset dér, og véd bare at en lille vogn m. kaffe og en cookie ville falde på et tørt (og iskoldt!) sted! Måske til efteråret? Bare jeg dog ikke havde solgt min Christianiacykel!!!
* Vi ku godt bruge et kreativt "værested" - for børn, unge, voksne, børneforældre, ældre... hvor materialerne lå frit og vi lavede det vi ku og delte ud af vores idéer!!! Og så blev et af byens tomme butikslokaler osse brugt til noget fornuftigt!
* Jeg ku tænke mig at lave et IRL, "flyvende", innovativt netværk for alle, der gerne vil træne kreative og innovative processer. Så sku vi mødes forskellige steder i landet på skift, med en sovepose og en kande kaffe og så sku vi tænke stor tanker og finde ud af at omsætte dem! Wauw!
Nå, men jeg må løbe - jeg skal lige skrive til Trine om nogle idéer til Hjerternes Fest!

fredag den 3. juni 2011

Mere økoflip (og NEJ: dette er IKKE en madblog, så hvad sker der lige med mine indlæg for tiden???)


Den anden dag var der en af jer skønne bloggere (jeg kan jo ikke lige huske hvem) der havde bagt nogle skønne, lidt hvide-brownie-lignende kager m. chokolade-stykker i. Det så godt nok lækkert ud på billeder, så jeg fulgte linket videre til denne spændende blog - ammenam!
Nåmmen, nu er jeg jo godt nok engelsklærer, men ikke så huuuulens stiv til de dér amerikanske mål og udtryk, så jeg endte med at halvvejs improvisere min egen, danske version af opskriften - baseret på hvad jeg havde og ikke havde af de nævnte ingredienser (og hvad jeg ku forstå, forståes...). Og det blev faktisk rigtig godt - så her kommer - med skyldig lovelinkin´ til Chocolate Covered Katie, min egen version af disse såkaldte Blondies (cool, ik? Der er brownies og blondies... det er den slags ordspidsfindigheder jeg elsker!)

Blondinens blondies:

1 dåse kikærter (uden væden)
1 dl. mørk agavesirup
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1½ tsk vaniljesukker
20 gram havregryn
et nip salt
en ordentlig spiseskefuld peanutbutter - vi snakker top på, så det er ved at løbe over!!!

Blendes i sådan en mini-hakker som jeg kan sætte på min stavblender - den skal være helt lind og uden store kikærtestykker i.

Bages i en lille form v. 150 gr. (uden varmluft) i ca. 38-40 min. (Mit fad er sådan et lille ovalt fad - bum-bum-bum - det svarer måske til et lille tærtefad? Se dig ud af det - dejen skal ikke ligge i et alt for tykt lag, måske et par cm.)

Når kagen tages ud er den stadig fugtig og svampet - og det skal den være. Jeg lagde mørk pålægschokolade på den mens den stadig var varm, og bredte det ud med en kniv da det var smeltet.

Serveres kold i små stykker - den er tung og konfektagtig - og til servering lavede jeg en græsk yoghurt med vaniljesukker og lidt sirup i, samt en improviseret ananas-salsa.

Blondinens Ananas-salsa:
1/2 lille ananas i mundrette stykker
1/4 rød chili - UDEN kerner, for Guds skyld da! Skær den i små-bitte tern
4 stykker kandiseret ingefær skåret i lisså små-bitte tern. Du kan sikkert bruge frisk, revet - men så må du lige selv smage dig frem til mængden!
2 spsk mørk agavesirup
1 spsk æblecidereddike

Bland det flydende med ingefær og chili, og hæld det over ananasstykkerne. Lad det trække så længe du har tid... og det smager også godt uden blondies, hvis du har mere tilbage...