tirsdag den 30. november 2010

noget om selvforsyning og bonderøveri...


Jeg er vild med Bonderøven - fuldstændig over the top forelsket - og han er jo faktisk nok liiiiige ung nok til mig! Det er nu heller ikke ham SOM MAND jeg er vild med - men som menneske. Hans passion. Hans håndværksmæssige tæft. Hans evne til at bruge naturen fuldt ud. Hans hyggelige selvbyggerhus. Hans smilende, sweater-yndige kone. Hans måde at smadre en Juno-seng på (hvis man endelig SKAL ødelægge et retro-klenodie, KAN man da lisså godt køre en frontlæsser tværs igennem!!!)
Og så er jeg så fascineret af hans selvforsyner-livssyn. Det dér med at leve af den jordlod man har...
Herhjemme vil vi gerne leve lidt som Bonderøven. Så derfor har vi køkkenhave (som vi bare glemmer at luge ordentligt). Frugtbuske (som vi aldrig får plukket helt i bund - så hvert år blir det bare til enkelte glas syltetøj - og resten rådner på grenene). Høns - som vi har NYDT at hente æg hos hele foråret og sommeren.
Og som vi har hygget os med at slagte her i weekenden (I får ingen billeder - vi skal jo nødig ha læser-storm a la den Søren Ryge var ude for da han slagtede sine (fjer)kræ for åben skærm for en del år siden... og så tog vi sådan set heller ikke nogen billeder af udåden - det var rigeligt for os to eks-københavnere at stå og se på, mens et par erfarne hønse-aflivere huggede hovederne af de søde små...)
Kasper brugte søndag formiddag på at afpelse og rense de fire eks-æglæggere. Imens lavede jeg lækker frokost til slagteri-arbejderne - og resten af dagen gik med at udnytte hønerne til det yderste. Vi kogte suppe og lavede tartelet-fyld - og det smagte himmelsk, og ikke spor mærkeligt, at spise sine kæledyr. Mikkel var jubellykkelig: "Det er mine to yndlingsretter på én gang!" - og da jeg ÆLSKER tarteletter var jeg osse godt tilfreds. Og følte mig lidt som en gammeldaws landbokone der koger, steger og braser af havens overflod...
P.S.: jeg er i øvrigt indehaver af en originaludgave af John Seymours Håndbog i Selvforsyning - selvom jeg nok aldrig blir typen der bygger en roe-kule og kærner mit eget smør... men billederne alene er Bonderøvs-nostalgi på topplan!

* billedet er lånt hos www.gourmethaven.dk

mandag den 29. november 2010

jubilæumsgiveaway...Om en uges tid - den 7. december - har min blog 1 års fødselsdag. Og selvom den i perioder ligger på den lade side, og selvom den i andre perioder ikke sprudler så meget, men er små-deprimeret, halv-stresset og semi-trist - så er den MIN og jeg holder af den præcis som den er!
Det var vist ikke rigtig klart for mig da jeg startede med at blogge hvad jeg skulle skrive om og hvordan - "det bliede bare sådan", som Madickens lillesøster siger... Og det er som det skal være! Jeg bliver aldrig DIY-dronning, kändis-blogger, ordekvilibrist, top-æstetiker eller nåed... I bedste fald blir jeg lidt af det hele - men mest af alt mig selv. Tak for jer der læser med - tak for kommentarer og medleven - tak for det fællesskab blogland er - og tak fordi der er plads til et kaotisk hurlumhejhus her i blogland!
Så en taksigelsgiveaway må der til - og den består af:
* lidt hjemmelavet Kolorista-julepynt - undskyld de VIRKELIG dårlige billeder, men sådan er jeg vist bare: indehaver af et billigt, elendigt kamera - og i tilgift ELENDIG til at fotografere med det... Stjerneranken du kan vinde er syet af diverse multikoloristiske retro-stoffer (og enkelte nye), den er vendbar, ca 1 meter lang, og ikke HELT magen til den på de "skønne" billeder her - men tæt på...

Skulle du ha lyst til at være med - så læg en kommentar. Du må hjertens gerne blive fast læser, og linke alt hvad du lyster - men der er bare 1 lod at få ud af alle anstrengelserne.

Jeg trækker vinderen den 7. december kl. 20.00, så indtil da kan du være med...
Ha en go dag derude i sneen - jeg blir indenfor ved brændeovnen, og plejer de sidste sørgelige rester af min lungebetændelse...

torsdag den 25. november 2010

Hypokonder - moi???

Jeg MÅ simpelthen lære IKKE at google "lungebetændelse", eller andre diagnosticerede dårligdomme, bare for lige at se hvad sådan en sygdom egentlig er for no´ed... For bagefter får jeg næsten åndenød af det svimlende antal dødstilfælde der er forårsaget af lungebetændelse, og jeg hyperventilerer ved tanken om, om det nu er den frygtede legionellabakterie jeg er inficeret med (osse kendt som Legionær-syge - og den dør folk jo simpelthen af SOM FLUER!!!) - den smitter som bekendt (altså nu efter jeg googlede det, ik!) i varme lande (som f.eks. Egypten, hvor vi var for 1½ uge siden) - f.eks. gennem badevand og air condition - oh ve, oh skræk!
Altså, hvad er odds´ene??? Men alligevel - man blir sgu helt dårlig og syns osse lige feberen stiger lidt og vejrtrækningen blir anstrengt...

når nu man alligevel bare ligger her...

... og ingenting kan - altså udover at tulle rundt, se Boston Legal og drikke varm te (se gårsdagens indlæg om alle syge-lasterne) - så KAN man jo lisså godt liste sig op til symaskinen i ny og næ...

De seneste dage er det blevet til et syet armbånd - skulle nemlig lige prøve min nye roulleau-vender (staves det sådan??? Er ikke så fransk-kyndig) - sikke da noget bøvleri, og jeg syns heller ikke den blev så fin og rund som den burde... Men med det neongule broderigarn til at lukke enderne med, syns jeg faktisk det blev meget fikst.

Det flettede armbånd er lavet af en gammel skind-frakke, som jeg købte til 70 kr. i den lokale genbrugsbiks. Der kan blive MANGE armbånd ud af den! Det tog mig lige lidt tid at lure teknikken af, men når man først fanger det er det jo det nemmeste i verden (som med så meget andet - just like riding a bike!)
Har også klippet nogle skind-stjerner, som skal bruges hist og pist - indtil videre pynter en af dem på mine nøgler. Der er stadig masser af frakke tilbage, og jeg har da osse en udskudt aftale med en af nabo-konerne om at vi skal mødes og flette armbånd til julegaver - men det må vi ha tilgode til PL (=post lungebetændelse!)
Der er også lidt syede jule-kugler og stjerne-ranker undervejs - dem må I se mere af senere, for nu skal jeg lidt på sofaen og hvile igen.

onsdag den 24. november 2010

syge laster!

Eller måske rettere: syge-laster! For når jeg er bundet til sofaen (fik jeg sagt at jeg har lungebetændelse??? Nå, det har jeg nævnt... men det har jeg altså stadig!!!) i mange dage af gangen, er der lissom nogen lidt rituelle handlinger/begivenheder der sniger sig ind - både gode og mindre gode:
* Hjemmelavet grød af perlespelt, havregryn, grødris, mælk, vand, kanel, vanilje og div. tørrede eller friske frugter (i dag abrikos og rosiner... osse godt med revet æble i... ammenam!). Sundt??? Tjaaaah, måske sku jeg så la vær med at toppe med en smørklat og et drys sukker!
* Jeg bader kun nødtvungent - det er så koldt at sku ta tøjet af - og man føler sig jo nærmest bare sygebeskidt hele tiden alligevel...Ikke helt så ammenam, måske især ikke for mand og børn der kommer hjem til hostende, snottende uvasket kone/mor...
* Boston Legal på Zulu - pyt med at jeg lige har set det ene af de to daglige afsnit i går - man kan aldrig, der blev sagt ALDRIG, få for meget af en små-kvabset, halvgammel, dybt selvironisk James Spader. Ammenam!
* Lakridste, varm solbærsaft, kaffe... og andre lune drikke... et must til en hostetræt hals.
* Ild i brændeovnen - der skal kompenseres for den konstante siven af iskold luft fra en kattelem, der ikke kan hamle op med vinden, og derfor står halvåben det meste af tiden... Og i virkeligheden ku vi bare låse den det meste af dagen, for det er jo ikke ligefrem fordi katten løber ud og ind af begejstring over den nyfaldne sne - tværtom!
* Dameblade - både nye og gamle - og dagens avis! Bare for at afveksle lidt fra den konstante fjernsynsgloning...

Lyder det som om jeg er ved at blive rask? Ved det ikke helt - hoster stadig en halv lunge op med jævne mellemrum, men er ikke længere døden nær af feber...

mandag den 22. november 2010

Hvornår kommer min mojo tilbage???

Er bare SÅ træt og SÅ syg (=lungebetændelse) og SÅ energiforladt! Hva fanden er meningen?!? Og hvordan skal man NOGEN SINDE få overskud til at blive rask, når man blir megadårlig og svimmel og stakåndet bare af at gå op af en trappe, eller sætte sig ud i sin bil og køre til lægen??? Jeg vil ha noget kvalitetskarma indover, og det skal være NU! Faneme! Blev der sagt...

onsdag den 17. november 2010

street art i Grenå - efter ophængning


Vi havde en kanon dag i går med ophængning af street art på det gamle Dampvæveri i Grenå. Eleverne var stolte og glade - og det var jeg sgu osse! Så nu er Grenå en lille smule frækkere - hurra :-) Alle billederne her er taget af min fremragende kollega Anders, så jeg ku få lov at spille linselus og snakke med den lokale presse. Se her hvad Stiften/lokalavisen skrev om os på deres netavis: http://stiften.dk/article/20101116/AAS/701129794

mandag den 15. november 2010

street art i Grenå... lige om hjørnetDen opmærksommme læser kan nok hurtigt gennemskue, at her er der da ikke noget street art at spotte - men det er kun et spørgsmål om tid! For i morgen middag vil denne bygning fremstå ganske anderledes: nemlig julepyntet med al mulig kitchet og gennemcrazy og nydeligt julepynt, fabrikeret af 40 af vores 10.klasse-elever på en værkstedsdag i dag. Og i morgen kl. 11 har vi inviteret lokalpressen omkring et lille smut for at kigge med når vi hænger pynten op. Location er Grenås nedlagte dampvæveri, placeret centralt i byen, og lidt af en rå diamant: knuste ruder og generelt forfald... som vi nu pynter lidt op på i en 1½ måneds tid. Med tilladelse fra ejeren, naturligvis... Jeg glæder mig helt vildt til at se resultatet i morgen, og håber osse eleverne kan nyde at se deres egne værker udstillet på fedeste vis. Og selvfølgelig kommer der billeder af pynten her på bloggen.
jeg har været væk fra skriverierne længe, og det er faktisk svært at komme igang igen... jeg savner det på den ene side, men har på den anden side været så optaget af alt muligt andet... men måske er det ved at vende???