mandag den 30. august 2010

shaken & stirred!

Indlægget her har jeg prøvet at skrive et par gange i weekendens løb - og skrevet om og uploaded - og slettet igen. Det blev for forvirrende og rodet og også for detaljeret til at jeg ville offentliggøre det her på bloggen. Essensen er, at jeg i fredags var involveret i en meget voldsom episode på mit arbejde - et slagsmål mellem store, voksne mænd, hvor en kvindelig kollega og jeg måtte smide os selv helt fysisk ind midt i orkanens øje og prøve at afværge - og det satte en spiral af politianmeldelse, grådlabilt sammenbrud og psykolog-samtale samt venlig kollegial supervision i gang.
Det har fyldt i min weekend at være så tæt på vold, at jeg følte min egen sikkerhed truet. Og det fylder endnu, så meget, at jeg i morges ikke vidste om jeg ku komme afsted på arbejde. Det kom jeg - og heldigvis for det. Men jeg er rystet i mit sikre fundament, og der går nok lidt tid inden jeg er helt lappet sammen igen.

torsdag den 26. august 2010

Fødseldag i morgen

I morgen bliver jeg 36½. Ikke noget at fejre, siger du??? Nuvel, men i morgen bliver min store, dejlige dreng altså osse 8. Og DET er noget at fejre!
For temmeligt præcist 8 år siden gik vandet - midt på mit toiletgulv, og da han er min første-fødte var jeg faktisk lidt i tvivl om hvorvidt Mama Elephant her var ved at gå i fødsel, eller bare havde vådtet sig selv - og alt omkring sig - husker det somom det er TEMMMELIG meget vand der går, når det sådan lige pludselig går hen og går...
Da vandet var lysegrønt, tog vi glade og fro afsted på Riget - og tænkte at nu kom vi nok snart hjem m. et barn... vi blev klogere.
Der skete nemlig ikke en skid mere... IKKE EN SKID! Ikke en ve, ikke en ANTYDNING af åbning og begyndende fødsel... Men pga vandafgangen fik vi dog lov at blive natten over - med lovning på at blive sat igang næste morgen hvis der ikke var sket yderligere.
Det var der ikke. Så hele stikpille-showet igennem, vekslende med den muntre lille jævnligt tilbagevendende begivenhed at få taget "strimler" - så ligger man dér m. en maskine der prøver at finde veer som ikke er der...
Flere stikpiller (husker ikke hvor mange - de medicinsk kyndige kan sikket supplere...) Lange gåture op og ned af Østerbros gader og stræder plus på Charlottenlund Fort. Stadig ingenting.
Sidst på eftermiddagen 27. august fik jeg ve-drop - en (måske temmelig grøn) jordmoder stak og stak og stak i min sagesløse hånd - hun blev mer og mer febrilsk (og blodet sprang jo til alle sider) - og jeg husker tydeligt hvordan hun ruskede min totalt slaskede hånd og hvæsede til mig "så slap dog af". Troede jeg da jeg gjorde?!? Så gik det hele vildt stærkt - da den første ve ku registreres på apparatet (jeg mærkede ikke rigtig noget) gik hjertelyden ned - og kom ikke rigtig op på det tempo den egentlig sku ha. Og så stod der pludselig mange om sengen - og ordet kejsersnit fløj gennem luften. Jeg blev bange - rigtig bange - og havde travlt m. at blive forvisset om at den længe ventede lille Mikkel var OK - det var han, bedyrede de.
Så jeg blev preppet til kejsersnit, og sku så ha en ryg-bedøvelse - men da føromtalte jordmoder lige sku tjekke hjertelyd igen, var der INGENTING. IKKE EN LYD! Jeg husker tilbage på det, som om jeg faktisk godt var klar over at hun holdt dobberen (eller hva den nu hedder) det forkerte sted - men i panikken fik jeg ikke sagt noget. Og så gik det ellers stærkt - ud røg min mand, jeg røg i fuld narkose ASAP - og det er faktisk en meget, meget væmmelig følelse at sove ind med - at man ikke ved om man vågner op til et levende barn eller ej.
Det gjorde jeg gudskelov - og de dér læger har altså HELT styr på sådan en narkose + opvågnen, for det første jeg hørte da jeg kom til mig selv, var et "tillykke - du har fået en dejlig dreng!" Han var helt perfekt - havde ikke på noget tidspunkt været uden hjerteslag og så var alt jo sådan set i orden - ik?
Men det er det jo ikke, når man har været ude på kanten og frygtet for sit barns liv - så blir alting ikke bare i orden af, at man alligevel fik en sprællevende unge ud af det. Den oplevelse sidder i mig endnu. Og dér blir den siddende. Ikke længere som et dybt, sorgfyldt traume (for DET var det i starten - jeg ku ikke ret godt tænke på det og tale om det uden at få det fysiskt dårligt - samtidig med at der var en utrolig lindring og bearbejdning i NETOP at tale om det - igen og igen).
Hvorfor fortæller jeg det? Fordi det stadig fylder - selv her otte år efter. Fordi der stadig er heling i at fortælle. Fordi det knækkede min tillid til de hvide kitler lidt (hvad der dog blev rettet en del op på ved Kayas fødsel, men den muntre historie må I få en anden dag). Fordi mit kejsersnit dengang (og det jeg fik 4 år senere) er noget af det dér gør mig til den mor jeg er. Så jeg har meget at fejre i morgen!

onsdag den 25. august 2010

10.000 hits - og 100 faste læsere - Hurra-Hurra-Hurra-giveaway!

Ja, sådan en hurra-hurra-hurra-giveaway burde naturligvis indeholde noget flag - men det var nu ikke lige planen (syns flagranker er DET ØNDIGSTE, men har endnu ikke vovet mig ud i at prøve at sy dem...)
Så i stedet tænkte jeg, at jeg ku lave en giveaway med noget jeg godt kan vove mig ud i at lave: nemlig et pudebetræk a lá det du her ser. Har nemlig lige lavet dette som en fødselsdagsgave til min søster (hun læser ikke med, så kan sagtens røbe, selvom gaven endnu ligger i skabet og venter på hendes besøg om en go uges tid...)
Så hvis du vinder denne give-away får du det næste pudebetræk jeg syr - med et fint broderi og div. retro-stoffer på (og ca. 40x40 cm - præcise mål kommer sig ikke så nøje for mig, så det må den heldige vinder så osse leve med). Lyder det dejligt??? Ja, ik!


Det du skal gøre er følgende:
1) Meld dig som fast læser - det gir IKKE noget lod, men det er nu så hyggeligt når nogen læser med (og jeg tror ikke du vil fortryde det - ellers melder du bare fra igen, ik? For det skal kun være lyst- og ikke pligtlæsere der læser med her!)
2) Lån mit giveaway-billede og lav et link på din blog - for det får du hele 2 lodder!!!
3) Skriv en kommentar, hvor du fortæller hvad din yndlingsfarve er og dit bedste tips til at holde humøret højt i august-efterårs-stormvejr (jeg trænger nemlig til opmuntring!!!) - for det får du skisme OSSE 2 lodder!!!
Det er nye regler, siger du!?! Ja, jeg ved godt det er noget dril - men håber du vil være med alligevel.
Du kan nå at være med indtil 1. sept. kl. 20.00

mandag den 23. august 2010

HJÆLP!!! (og hurra og tak!!!)

100 faste læsere - og snart 10.000 individuelle hits på min side... får totalt præstationsangst af alle dem/jer der gerne vil læse med - men lover samtidig en hurtig lille give-away - jeg ved liiiige hvad det skal være, og annoncerer den når de 10.000 hits er nået (og jeg osse lige har fået sendt 2.præmien fra min seneste give-away ud af huset - der skal altså ikke være mere end et enkelt hængeparti i mit blog-liv af gangen, ellers blir jeg stresset!)
Imens kan du jo lige kigge lidt på nogle fine stoffer jeg har købt for nylig - der er bl.a. et Bjørn Wiinblad hovedpudebetræk iblandt - det syns jeg er guf!

søndag den 22. august 2010

psssst - kender du hende her???

Cristine er en HAMRENDE morsom blogger - og jeg syns det er så mærkeligt at ikke flere har opdaget det, læser med og kommenterer... hun fortjener det. Ta et lille smugkig her

Fem Fantastiske Fund - vil du lege med???

Hermed prøver jeg lige at starte en ny lille blog-leg op - og jeg kalder den Fem Fantastiske Fund (eller 3F, ka vi jo osse sige - for mundrethedens skyld...)
Reglerne:
* Vis billeder af 5 genbrugsfund du har gjort for nylig (hvor lang tid dét er ka du jo selv bestemme)
* Beskriv hvor du gjorde dem (gerne med adresser, så vi ka dele de gode steder med hinanden) og hvad de kostede...
* Tag 5 Fantastiske Feminaer du derefter vil sende dillen videre til.

Har du lyst til at lege med???

Her kommer mine 5:

1) Skøn, munter-gul penne/bestik-bakke som nu kan rumme alle ungernes tegnegrejer (som mor her får SPAT af altid ligger og flyder overalt, eller er ved at falde ud af et overproppet penalhus. Sted: Bærhaven 67 i Grenå - skønt lille årligt loppemarked, som jo altså så lige har været der... Pris: Den var med i en masse ting som jeg samlet gav en flad 20´er for...

2) Fin lille emalje-sæbeskål m. masser af afskalninger - nu pynter den i mit køkken og sørger for at svampen ikke altid blir væk eller ligger og sumper i vasken... Sted og pris: samme som før, og den var osse med i "en-masse-ting-for-en-20´er"-bunken (Se, DET syns jeg jo er et kup... har set dem til i omegnen af 180 kr. hos antikvitetskrejlere af og til...)

3) Skønno lampe, der nu lyser op i vores ellers noget mørke spisestue (det dér med at få hængt ordentlig belysning op er vi ikke så stærke til, nemlig). Sted: Genbrugsbiks i Højby v. Vig (oppe på Odden et sted) - tror det var en Folkekirkens nødhjælp. Pris: 50 kr. Røverkøb! Og måske får jeg engang taget mig sammen til at få skiftet de lettere nikotingule ledninger til nogle fine farvede i stof...

4) Ja som sagt: jeg tror det er en ægte Verner!!! Jeg blærer mig lige lidt igen, ik??? Den er fra det ovennævnte lille lokale loppemarked - og til en flad 10´er. Altså, det er jo næsten at bestjæle folk at købe den til den pris!!! Nu hænger den fint i mit syrum, og venter bare på jeg får hængt nogle billeder op den kan lyse pænt på!


5) Fint, fint kvadratisk tørklæde fra en lokal genbrugsbutik i Grenå - den ligger i Markedsgade, men jeg kan ikke lige huske det præcise nummer. De har tit gode sager - osse mærkevarer... Dette her er Outfitters Nation (ikke fordi det siger mig noget... har hørt navnet, men aner ikke om det er dyrt/godt?!? Og pyt med det - jeg ka jo li tørklædet!!!) Det er mit første forsigtige forsøg m. neon-pink - jeg er ellers godt nok liiiiidt loren ved at lade neon få indpas i mit liv igen - måske er vi bare lidt brændte børn, vi der gik m. store, neonfarvede plastikøreringe tilbage i 80´erne??? Men jeg tror godt jeg kan vænne mig til det - for flamingoerne her er da bare helt skønne. 20 kr.
ÆÆÆÆÆÆÆÆlsker genbrug - jeg blir så GLAD af at gøre gode fund.
Kære Kirsten (ude på landet), Heidi (Æblekinder), Eva (Musses-hverdag), Trine (klip en hæl og hug en tå) og Heidi (Knæhøjkarse) - vil I lege med???

lørdag den 21. august 2010

EG-hat til Louise



Kære Louise - nu har du godt nok ventet tålmodigt og længe, på din 2.præmie fra min give-away! I går blev den endelig færdig - så nu skal du bare vente på at jeg får taget mig sammen til at komme på posthuset :-) Her er et lille sneak-peak - og hvis farverne er nogen du ka li, kan du jo nu gå og glæde dig til hatten rammer din brevsprække. Hvis farverne ikke lige er din smag, kan du jo nu gå og overveje, hvem du kan forære den væk til!!!
Hatten er syet efter EG-voksenmønster i str. 59. Den er i to stykker retro-stof og har en tæt zigzag-kant i neon-orange. Stoffet er på den ene side brunt m. hvide blomster og en lille orange midte - på den anden side er det mørk orange m. hvide prikker i hvirvel-mønster. Enjoy!

torsdag den 19. august 2010

Jeg er så ke´ af - den hænger ne´ af!


* ADVARSEL: dette indlæg er ikke for sarte ører (og mænd!!!)
Jeg har været på sygehuset i dag - nej-nej, ikke noget "alvorligt" - bare et "lille" besøg hos "fisselette-lægen" (altså gynækologen, hvis du var i tvivl). Årsag? Min egen læge kan simpelthen ikke komme til at tage den dér evigt tilbagevendende celle-prøve i mit åbenbart noget alternativt indrettede underliv. Så jeg fik en henvisning og gik glad og fro (NOT) op for at se om en mere trænet udblokker ku klare sagen (jeg beklager de grafiske billeder dette indlæg muligvis sætter i gang på din indre skærm... I just tell it like it is!)
Indrømmet: jeg ER ikke god til at sprede stænger og smide dem i stigbøjlerne og bare vente på at andenæbbet begynder at klapre. Men det gør det da ikke bedre, at høre den rare doktordame be sygeplejersken om "en klo-tang" (ja, sådan hørte jeg det altså!!!) Helt ærligt: det sælger altså ikke ligefrem det muntre lille indgreb bedre!
Og efter en lille halv times maseri m. div. aggregater, er det så nu DEFINITIVT: min livmor-hals peger åbenbart direkte, lodret nedad (noget som sagtens ku skyldes mine to kejsersnit, sagde damen - jeg er blevet vældig meget klogere på min egen anatomi idag)... Så den prøve er faktisk UMULIG at ta på mig (no shit, Sherlock - det er lissom aldrig lykkedes tidligere, så jeg gik jo ikke ligefrem i bro af overraskelse). Og hun gjorde ellers mange hæderlige forsøg - hvad der bl.a. indebar at jeg måtte lokalbedøves!!! Jamen, altså!!!
Jeg var nær besvimet, blev irgrøn i hovedet og så stjerner for øjnene da jeg sku ned fra bænken: "Det er fordi jeg har flået lidt i dig".. Jotak, jeg mærkede det faktisk godt mens det stod på!
Så nu er jeg efterladt med to valgmuligheder: at få lavet prøven i fuld narkose (come on - det ka sku da ikke være rigtigt!!!) eller få den lille, mirakuløse vaccine (som dog bør suppleres m. at få taget prøven m. samme interval som tidligere, sagde hun - jamen så er vi jo faktisk lige vidt!) - men syns måske de 3000 bobs af egen lomme som den koster er lidt vel mange penge... Kan man mon få den gratis m. henvisning til "muterende, vertikal-orienteret livmodermund forårsaget af ikke-vaginal fødsel"???

* billedet er lånt her:
http://www.denstoredanske.dk/Krop,_psyke_og_sundhed/Sundhedsvidenskab/Kvindesygdomme,_graviditet_og_f%C3%B8dsel/gyn%C3%A6kologisk_unders%C3%B8gelse

onsdag den 18. august 2010

druknede mus i højt humør

Er lige kommet hjem - efter 1½ døgns intro-tur i mega-regnvejr m. 70 nye 10-klasses elever og mine dejlige teamkolleger. Vi var på Fjordcentret i Voer - dejligt sted m. mange skønne UDENDØRS aktiviteter... så jeg har været våd med vådt på - men wauw hvor tog vores elever det pænt at skulle ligge i telt eller shelters, bygge m. rafter, sejle kajak og vade i waders, alt sammen i øsende, silende, pjaskende regn - ikke meget brok hørte vi fra dem, og vi hyggede os helt vildt trods vejret. Årgang 2010/11 blir en god årgang, ka jeg mærke.
3 ting der overraskede mig ved denne tur:
1) Mit regntøj er ikke regntæt (er det ikke en del af konceptet at det BØR være det?!?) Retteligen burde mit omdøbes til dryp-tøj...
2) Jeg kan stå op i en kajak sammen m. to andre tøsede kolleger - UDEN at kæntre (men ikke uden at skrige i vilden sky!)
3) Jeg savnede først min familie da jeg var hjemme igen - ellers havde jeg nærmest ikke tænkt på dem i et døgns tid... Jeg tror det var fordi jeg hyggede mig sådan!

søndag den 15. august 2010

En ægte Verner?!?


Ja, det tror jeg faktisk det er!!! HVIS det er, så har jeg i dag gjort mit til dato VILDESTE loppe-kup...
Pantons Flowerpot her - hvis det altså ER den ægte vare - er blevet min på et lille, lokalt loppemarked her i Grenå (jeg røber naturligvis ikke hvor ;-) - sku jo nødig ha at andre kom og købte de fine sager - aij, ok, spøg til side - det er et årligt tilbagevendende i en lokal beboerforening - og de er søde og rare - og MEGET, MEGET billige at handle med!!!)
Jeg har været vild efter den lampe længe - og hvis jeg var rig og ligeglad med hvad jeg brugte mine penge på, så havde jeg den i alle regnbuens farver. Men nu er jeg ikke rig, og bestemt heller ikke ligeglad med hvad jeg bruger mine penge på, og derfor er jeg altså for nærig til at gi de i omegnen af tusind kroner de plejer at koste brugt. Nå, nu tænker du måske: "Jamen hvad vil den nærige gamle gnier så egentlig gi for sådan en fantastisk designklassiker??" Nåja - de 10 kr. (som i ti - T-I siger 10!!!) som den venlige dame dernede sku ha for den ville jeg da godt lige gi... og jeg skammer mig ikke engang!!! P.S.: den er ikke hængt op endnu - derfor optræder dele af mig på blære-billedet her...

10 ting om mig


Jeg er blevet tagget af Frk Sannemand i den dér sjove leg, hvor man skal fortælle 10 ting om sig selv og vist nok osse vise et billede I ikke har set før. Samtidig skal man tagge videre, men jeg har altså mistet lidt overblik over hvem der ikke har været ramt af pilen endnu - men forsøger mig m. Heidi Æblekinder, Eva Musses-hverdag og Hulebos Hulemor - grib stafetten hvis I har lyst og tid, ik?
Billedet var nemt at vælge - jeg er nemlig bedst til at se sjov og fjollet ud (og elsker det osse!) Det er fra en fest på mit arbejde sidste år, hvor vi kolleger havde cirkustema - og naturligvis lavede ballon-"dyr" - behøver jeg sige at der er mange sjove billeder fra den fest???

10 ting du ikke vidste om mig...
1) Jeg er genert og udadvendt på en og samme tid - men det har taget lang tid m. det sidste, og da jeg var barn gemte jeg mig engang under et bord da vi sku ha gæster, for at undgå at sku være "på". Hvorfor jeg så liiiige har valgt det job jeg har er lidt en gåde...
2) Min mand og jeg har snart været gift i 10 år - og jeg syns ikke jeg er blevet en dag ældre siden vi mødtes og snavede på Rytme Hans
3) Jeg savner mit lille kolonihavehus, som vi boede i om sommeren da vi endnu var i København. Det var sort med hvide vinduer, bygget af div. genbrugsvinduer og -døre og meget, meget yndigt - mit favorithus (sådan lidt Pippi-skævt - lige mig!) Jeg kan næsten tude lidt over det en gang imellem... Snøft!
4) Jeg er super-sart m. mit hår - og har ENDELIG fundet en frisør som ka klippe mig så jeg går lykkelig derfra hver gang og gladeligt slipper slanterne
5) Jeg er dårlig til at huske at ringe til mine veninder - og er altid mest til stede i de nære netværk (naboer, kolleger, venner der bor tæt på). Jeg punker mig selv med det, men det blir ved med at være sådan.
6) Jeg har svært ved ikke at tale grimt til den halvgamle, småfede ko jeg ser i spejlet hver dag - men jeg ville så gerne rose hende og gi hende komplimenter for hendes skønhed i stedet!!!
7) Mine forældre er øko-Steiner-flippere (Hej Mor :-)) og jeg voksede op med linsefrikadeller, EG-råsilkekjoler og uden fjernsyn. Jeg har osse en flippet åre, men mine børn ser en del fjernsyn, får tøj fra Hø og Møg, spiser slik og drikker sodavand og blir ganske almindelige folkeskolebørn (selvom jeg ofte har overvejet at lave en Helle Thorning på dem...)
8) Jeg syns mænd har fantastisk humor - og at kvinder generelt er for dårlige til at grine af sig selv! Til gengæld syns jeg mænd er elendige til at kommunikere og kvinder er fantastiske til at bakke hinanden op og vise empati!
9) Jeg lærer ALDRIG at forstå min mand - ALDRIG! Heldigvis er det jo meget frisættende - så behøver jeg lissom heller ikke selv prøve at opføre mig forståeligt!!!
10) Jeg elsker romantik a la Jane Austen og vil giftes med Mr. Darcy når jeg blir stor! Jeg ku være SÅ sej til at leve på et kæmpe gods i 1700-tallet!!!

lørdag den 14. august 2010

stilhed på bloggen


Jeg får ikke skrevet ret meget for tiden - hverken egne indlæg eller kommentarer på jeres. Men tak til jer der hænger på endnu - det er ikke pga kriser el. lign. at jeg er så ustabil - mit hoved er bare så fyldt m. nye elever, nye skemaer og nye arbejdsformer. Hvert år er nyt hos os - og de første arbejdsuger er derfor hektiske (på den gode måde) - og når jeg kommer hjem har jeg bare brug for at ta hovedet af og lave ingenting (hvilket i min verden betyder at se halvdårligt fjernsyn...) Men jeg er her endnu - og håber snart at ha overskud til projekter og bloggeri... Jeg har osse lige en give-away 2.præmie der skal gøres færdig til at komme ud af døren - bare rolig, Louise, du er ikke glemt!!!

* billedet er lånt her: http://www.dr.dk/P2/Bolero/Tema/Stilhed%20i%20musikken/index.htm

mandag den 9. august 2010

Av mit hoved...

Jeg har ondt i hovedet - en kombi af druk og en tand der er ganske hulet ud af "Kario og Tobaktus" (-ja, det hedder de altså her i huset!!!). Hullet i tanden er delvist selvforskyldt (det ka godt være jeg er go til at børste tænder - men jeg er faneme dårlig til at bruge tandtråd - og huske at gå regelmæssigt til tandlægen, så begyndende huller kan blive påpeget og få lidt omsorg i tide...)
Druk-hovedpinen er så helt og aldeles selvforskyldt - vi var til et dejlig-dejligt bryllup i lørdags - sådan én af den slags fester, hvor ALT bare er i orden og klapper. Vejret var perfekt. Bruden lignede en drøm. Maden var i top-restaurant-klasse og serveringen munter og professionel. Selskabet var SÅ hyggeligt - dejlige bordherrer og -damer, der interesserede sig for det samme som os - så snakken gik lystigt hele aftenen. Super-dygtigt band. Masser af danseglade mennesker. God vin og øl og somersby og drinks og champagne og "nasti" - deraf hovedpinen!!! Vi var hjemme ca. 3.30 - og i går hjalp vi så det nyslåede ægtepar (som er nogle dejlige nabovenner) med oprydning og nedtagning af telt... så de sidste par dage har timerne i den grad fået ben at gå på.
Nå, men derfor værker hovedet lidt i dag. Og tanden skal heldigvis ordnes på torsdag... så håber jeg sandelig hovedpinen letter sådan lidt mere permanent!

onsdag den 4. august 2010

Sidste feriedag... sådan da...

Jeg arbejder hjemme idag - forbereder mig på at hverdagen starter for alvor i morgen, hvor jeg skal stå på 10. klasse Centeret kl. 8.00 m. tasken pakket til to hyggelige og arbejdsomme kursusdage med kollegerne. Det er den perfekte opstart - vi får snakket os sammen igen, lært nyt og udviklet endnu mere fælles fodslaw - I like! Så i dag læser jeg nye faghæfter og program for vores kursus og prøver at komme op i arbejdsgear igen...
Jeg hører faktisk til dem, der indrømmer at vi lærere har arbejdsmæssige privilegier:
1) lang sommerferie - JA, DET HAR VI - hvis vi ellers selv kan holde snitterne fra arbejdsmailen og den skønne, forjættende faglitteratur...
2) Af og til kortere arbejdsdage end de klassiske 8-16 - til gengæld af og til osse væsentlig længere, med møder, arrangementer eller forberedelse...
3) Fleksibilitet i arbejdet - jeg kan ofte gå tidligt hjem, og så bruge aftenen på forberedelse, i stedet for at SKULLE sidde på jobbet til et vist klokkeslæt...
4) OK løn, sammenlignet med andre lav-status-jobs (for: Let´s face it - der er ikke meget wauw-faktor over lærerjobbet - i gamle dage var det et kald m. respekt og ærefrygt omkring - nu er det vist ikke helt det samme, vel?!?). Jeg blir ikke overbetalt for min indsats, men heller ikke det modsatte.
TIL GENGÆLD gider jeg så SLET IKKE høre på dem, der mener at vi lærere ikke laver noget for vores penge, bare krydrer røv og underviser i det samme tørre, støvede stof år efter år efter år - når vi altså ikke sidder derhjemme på vores flade og holder ferie eller "forbereder os" i det uendelige... NU HOLDER I KÆFT med den gamle, forstokkede fordom, tak! Jeg har en 37 timers arbejdsuge lissom alle andre - i gennemsnit, vel at mærke. Det vil sige, at i alle de uger jeg arbejder, arbejder jeg faktisk MERE end 37 timer - og det kan godt mærkes, sku jeg hilse og sige. Det er ikke uforståeligt, at en del lærere bukker under for stress og arbejdspres, med de mangeartede krav og forventninger fra alle sider - ledelse, elever, forældre, politikere o.s.v. Tillige er lærerjobbet i øvrigt et af de jobs, hvor mange tror at de ved meget bedre end os hvordan vi skal undervise og (ud)danne - men hallo - man blir altså ikke ekspert i læring, undervisning og pædagogik, fordi man selv gik i skole engang da Ruder Konge var knægt. Nå, nu blev jeg lige lidt gal - men det her sku jo være et positivt, muntert indlæg (sorry - jeg har en kæphest, og den SPRANG lige af stalden dér!)
Så bottom line: jeg klager faktisk ikke (men nu har jeg jo osse lige afholdt den dejlige, lange, stressfrie sommerferie uden elever og forældre der haler i mig, og nødvendige arbejdsopgaver der ligger bunket oven på andre presserende arbejdsopgaver, der ligger på toppen af en hel stak af meget, meget vigtige arbejdsopgaver som skal løses HER-OG-NU - spørg mig igen om 14 dage, når de 130 nye unge er landet og fylder hele centret m. usikker spørgen og munter larm og udfordringer og glæder og sorger... så er jeg ør i hovedet, og klager måske en smule ;-))
Jeg er så heldig at have Danmarks Bedste Arbejdsplads - ja, det er jeg ikke bleg for at sige, og hvis du mener din er bedre, er jeg frisk på en hurtig battle ;-) Jeg har nemlig de bedste, klogeste, rareste, særeste, muntreste, mildeste, skrappeste, og mest snakkesagelige kolleger i landet - og den mest kompetente ledelses-duo + tålmodige skolesekretær oveni hatten - min sjæl, hvad vil du mer´!!!
Kom bare an, hverdag - jeg er klar!!!

tirsdag den 3. august 2010

om at tro man vil nå en hel masse...

I år troede jeg, at jeg i min sommerferie ville nå at:
* Luge haven, så alle bedene stod snorlige og m. sort jord mellem stauderne
* Male panelerne og væggene i vores gang - det hele bærer præg af en ombygning der for længst er færdig
* Rydde op i mit stof, så syværelset ikke ligner at Stof&Stil og alle genbrugsbikse har kastet op på gulvet
* Læse mange lange bøger
* Rydde op i det skab, hvor alt hvad vi ikke ved hvor vi skal gøre af ryger ind - og nu kan der ikke være mere...
* Løbe mine 4 km ture hver anden dag
* Og meget, meget mere...

Jeg nåede ikke rigtig noget af dét - men en masse alt muligt andet dejligt...
Nu er jeg så sådan indrettet, at jeg sagtens ku begynde at punke mig selv m. ALT det jeg ikke nåede... men i år tror jeg at jeg vil nyde alt det jeg nåede i stedet:

* Sy en masse dejlige tørglæder og nogle hatte
* Slappe af med dejlige dameblade på sofaen i syværelset - uden rigtig at se rodet
* Være i Berlin m. familien
* Være i sommerhus med dejlige venner
* Besøge min gamle mormor, som jeg ikke ser ret tit - og hun blev glad for at se sine oldebørn
* Være sammen med mine forældre - både hos os, i Odense og hos dem
* Have besøg af gode venner, som vi desværre ser for sjældent
* Nyde haven uden at luge - og acceptere at jeg er den lykkelige ejer af ungefär 1400 kvm snerle-bed
* Strand-zumba 2 gange i bagende, svedig varme m. glade damer der rystede røv så det stod efter!
* Loppeshoppe i rigt mål

Tænk - ALT DET har jeg nået - og da der stadig er 1½ feriedag tilbage, kan det være jeg når endnu mere!!! (Oprydning i skabet står øverst på min liste nu... måske når jeg det faktisk!) Her kan du se lidt af mit krudt-og-ukrudt fra haven...

mandag den 2. august 2010

Give-away m. sommerstemning - VINDERNE ER FUNDET!

Så fik jeg skrevet små lapper, klippet, foldet - og trukket lod. Da jeg var både træt og doven i lodtrækningsøjeblikket, har jeg ikke sørget for billeddokumentation - men min søde veninde Signe sad ved siden af, og overvågede at alt gik rigtigt til ;-)
Vinderen af Tørglædet (1. præmien) blev: Karina, med Viggehønens Tankeblog
2.præmievinderen (EG-hatten) blev Louise, som lagde den allersidste kommentar på min giveaway inden lodtrækningsøjeblikket... Louise, du er svær at finde, for når jeg klikker på dit navn kommer der ingen profil frem. Hjælp - hvad gør jeg for at finde dig? Håber du ser dette indlæg og kommer frit frem ;-)
Til alle jer andre: tusind tak fordi I var med, og for de mange søde kommentarer I lagde. Ha en go dag derude!

søndag den 1. august 2010

Berlin i mit hjerte #2


Jeg har jo lovet lidt Berlin-indlæg - både fordi nogen måske ku ha glæde af dem, men osse fordi jeg ikke ka la vær!
Butikken du her kan se et billede af (den hedder Tukadu) er den ULTIMATIVE perle-butik! De har alt - som i ALT - i perler af alle mulige forskellige slags. Hæklede jordbær-perler, madonna-decoupage-perler, grise-perler, cupcakes-perler, babushka-perler og meget, meget, meget mer... Alt er lagt i charmerende gamle sætterkasse-lignende træ-æsker i den skønneste farveorden, og hele butikken er indrettet som en farve-kitsch-eksplosion m. lysekroner, kronhjorte, paddehatte og fantastiske smykker overalt. De har osse en net-shop, som jeg endnu kun løst har tjekket ud - Tukadu.com.
I Berlin ligger Tukadu to steder - TUKADU® am Hackeschen Markt i Rosenthaler Str. 46/47 (MITTE) og TUKADU® am Kollwitzplatz, Kollwitzstrasse 72 (PRENZLAUER BERG). Det var den sidste jeg besøgte - desværre må man ikke ta billeder (men jeg var lidt turist-dum, så jeg spurgte om jeg måtte, og derfor fik jeg lov at ta et enkelt), og billedet her kan slet ikke rumme hvor skønt et sted det var! (Men på hjemmesiden er der labre fotos der viser både udvalg og stemning rigtig godt!)
Priser? jeg syns mange af tingene var pebrede - men købte selv en lille plastikbroche m. en lille gnom på en paddehat til 2 Euro - og DET er i hvert fald billigt.