søndag den 28. februar 2010

ABC-legen...

Jeg er blevet ramt af ABC-legen lige i nakken - Malene kastede denne sjove vandreleg op i luften og den ramte mig. Prøver lige at se hvad det kan blive til (fortsættelse må jo følge hvis jeg løber tør omkring E...)

A=alder. Et forhold jeg bruger meget tid på at tænke over - både min egen og andres. Måske er det næsten en sygelig besættelse???

B=Bagdele - har jeg mange af, og en stor del af mit liv har jeg fokuseret for meget på dem fremfor fordelene - men det er ved at ændre sig kan jeg mærke... Måske pga Alderen :-)

C=Chokolade - what else??? Gerne den mørke m. karammelstykker fra Liedl (sætter kun mine ben i den biks for at fylde min chokoladeskuffe op)

D=Dovenskab. Min gode kollega kalder det overspringskompetence - men det er vist bare en fin omskrivning. Jeg elsker at slappe og arbejder KUN når der hænger en deadline lige over nakken!

E=Enighed - er generelt mit mål her i livet - men med den mand jeg har må jeg nok vinke farvel til dén drøm (og det er vist osse godt nok!!!)

F=Femme Fatale - ville jeg gerne være, men det bliver nok aldrig til mere end Femme Infantile - barnlig er jeg, barnlig blir jeg, og sexy vamp skal der altså bare arbejdes for meget for at vedligeholde (jeg gider ikke!!!)

G=Gift - er noget man tager for ikke at blive det - eller nej, naturligvis ikke... Men gift har jeg været i snart 10 år, og jeg syns faktisk allerede jeg kan mærke det dér kobberbryllup lure i det fjerne - SÅ ER MAN GODT NOK GAMMEL, tænker jeg...

H=Hjertets intelligens - var jeg på inspirationskursus i i efteråret, og det kommer til at få betydning for mit virke som lærer og menneske i mange år frem...

I=irriterende - syns min mand tit jeg er - selv mener jeg det er ham der er irritabel :-)

J=Jydekrog - skal der være på min næste bil, så jeg for alvor kan cruise ud og tømme små listige loppemarkeder (det er mandens skræk, desværre - han har slet ikke fattet dét der rush et godt lille loppe-fund kan gi´!)

K=Kur - har jeg været på i alt for stor en del af mit liv - men det er osse slut nu! Måske kommer det osse med alderen??? Jeg vil gerne leve sundt og harmonisk m. masser af grønt og motion - det skal bare ikke hedde kur, for det lugter langt væk af tvang og ufrivillighed!

L=Løve-i-bur - sådan føler jeg mig hvis jeg i en periode har alt for lidt tid til mig selv...

M=Makrel i tomat - HADER jeg!!! Mine børn og mand syns det er toppen, og til hver ENESTE frokost i weekenden prøver de at overtale mig til at spise det: "Man ved ikke om man kan li det før man har smagt"! JO - det ved man godt!!!

N=Nullermænd - de lever fritgående/løbende i mit hus - på trods af relativt jævnlig støvsugning...

O=O´ense - min fødeby - som jeg glæder mig til at besøge med to dejlige veninder om 14 dage. 1½ døgns shopping og tøsehygge - lækkert (så er løven ude af sit bur :-))

P=Pasta med kødsovs - får vi generelt ALT for tit i den her familie!!!

Q=Quindelighed - arbejder jeg på at blive bedre til. Har altid hellere villet være sjov og klog end køn... men det er også et nemt valg, når man nu ER sjovere og klogere end man er køn! Men en del af mit nye embrace myself-projekt er at ku være Quinde - BÅDE sjov OG klog OG køn!!!

R=Rasmus-Modsat - bliver jeg når regler er regler bare fordi der skal være regler! Arrrrrghhhh, jeg kan ikke HA det!

S=Sukker - er det ikke et overset grundstof, egentlig???

T=Tavshed - kan gøre mig virkelig stram i betrækket - min mand er en af dem der nogen gange (=ofte) glemmer at svare når man siger noget til ham. HALLO - det SKAL man da!!!

U=Uld - det kradser STADIG selvom man er blevet voksen!!!

V=Vin - gir mig hovedpine (Nej, ikke tømmermænd, bare alm. hovedpine) - stik mig til gengæld en runde Somersby, så er jeg glad (indtil næste dag hvor jeg har hovedpine - nej, ikke alm. hovedpine, men tømmermænd)

X=Xylofon - er det ikke det eneste ord med X??? Men det gir jo ingen mening!!!

Y=Ymer - en fuldstændig overvurderet spise - og sukkerdrys kan ikke opveje det!

Z=ZZZZZZZZZZZZZZZZ - jeg snorker - ikke sådan en lille smule feminint ymteri - nej, fullblown trækken-torsk-i-land!!! heldigvis gør manden det samme, så det er bare med at være den der falder først i søvn!!!

Æ=Æbler - kan man ikke få for mange af. Heldigvis er der tre skønne træer i vores have

Ø=Øllebrød - se under Y (udskift sukkerdrys med flødeskum - så er det fuldstændig samme snak!!!)

Å=Århus - ku godt gå hen og få favorit-status i mit nye jydeliv - det er jo ikke KBH, men alligevel :-)

lørdag den 27. februar 2010

and the winner is...

Så kom min fødselsdag endelig - klokken har rundet 17.35 for længe siden - lodderne er skrevet (av min muse-arm - der var godt nok mange!). Lodtrækningsprocessen må desværre stå fuldstændig udokumenteret (kameraet strejker, I ved) - men jeg lover jer at sandhedsvidnerne Kaya og Mikkel ikke snød. Op af den røde Margrethe-skål trak de navnene:

Muselberg

Bournonville


Tillykke, Julie og Sara - der er frit valg mellem fugl og pose - vil I sende jeres adresser samt ønsker om gave (inkl. farver og navne). Min mail hedder lisbetha@yahoo.com.

Til I andre søde, søde deltagere - jeg laver snart en ny give-away i anledning af de mange nye læsere jeg har fået. Tak fordi I var med, og for de mange søde fødselsdagshilsner.

fredag den 26. februar 2010

pakkeleg...

Mit til stadighed strejkende kamera har sendt mig ud i en krise: i går modtog jeg en smuk, rosa, hæklet pude fra Lone - men nu kan jeg jo ikke ta billede af min dejlige gave!!! Undskyld, Lone - men jeg kan da i hvert fald opfylde den anden del af pakkelegens forpligtelse: at sende videre.
SÅ: kære bloggere - hvem vil være med i pakkeleg? de første 3 der skriver på dette indlæg sender jeg en eller anden fin lille gave til ved lejlighed - reglen er så bare at I sender pakkelegen videre i rotation til 3 nye. Pakkernes indhold er der vist ingen regler om - men jeg tror jeg finder et eller andet hyggeligt hjemme-nørkleri frem til de 3 modige. Go fredag fra Lisbeth (som har en velfortjent fridag, og bruger den på at arbejde lidt hjemme... så skal jeg ikke knokle så hårdt resten af weekenden, nemlig!)

tirsdag den 23. februar 2010

hovedpine, træthed, MUS, rugbrød og birkessnegle...

argh, de sidste par dage har den gamle hovedpine (som jeg kender bedst fra mit tidligere job) sneget sig ind i billedet igen... sådan én, der sidder som et spændebånd om hele panden - ikke lige stramt hele tiden, men sådan mest på lur, med trusler om at blive til full-blown migræne... måske spænder jeg buen lidt rigeligt?
i går var jeg til MUS-samtale med min gode, dygtige og meget, meget omsorgsfulde leder. dejligt at hun mødte mig, der hvor jeg er - og en kærlig respons fra hende var, at jeg måske ikke skal være så meget mere end jeg er (mine ord til opsummering af en lang, positiv snak). så befriende at være omgivet af mennesker, der kan stimulere mig lige dér hvor min achilles-hæl er - accept af mig, som MIG. på godt og ondt...
nå, men mange tanker snurrer i disse dage, som I måske kan høre... og faktisk er der desuden ret meget arbejde på tapetet, så der er nok af årsager til hovedpine...
Ovnen har været rødglødende her til aften - det blir desværre ikke til billeder af dagens kulinariske frembringelser - kameraet, det (i øvrigt ikke særligt) gamle L..., strejker. Men det er blivet til rugbrød lige efter madam plums angivelser - det har været så fed en proces at få en surdej op at køre, røre fordej m. alskens kerner, øl og hva har vi - og endelig slæbe to tunge, grove brød ud af ovnen her til aften. det blir nok mest til mig - der er MANGE kerner i, og resten af familien kan godt være liiiidt konservativ :-)
ja, og så osse lige 3 plader birkessnegle - igen hommage a la madame plum. dejligt hjemmebag som kollegerne i teamet skal nyde godt af i morgen... nu vil jeg se fordummende flimmer og måske strikke en pind eller to på vendestrik-projektet...

lørdag den 20. februar 2010

DEJlig lørdag! (Tø-hø...)


Inde i mig bor en Wannabe-Camilla-Plum... jeg syns hun er fantastisk af mange grunde.
1) Hun er rund, sanselig og totalt over-the-top øko-mama - jeg er VILD med hendes haveprogrammer, hendes bageprogrammer, hendes hår, skarpe, kærlige holdninger og hende i det hele taget!
2) Hendes mad sender smag hele vejen gennem fjernsynsskærmen - jeg får lyst til at bage, koge, henkoge, stege, sylte når jeg ser hende - og de krydderier hun anvender får mine smagsløs til at savle!
3) Hendes køkken ligner noget jeg ville elske at bo i - lyserøde vægge (ja, hele gården er vist lyserød-ish, såvidt jeg husker...), gammelt AGA-komfur, grovkøkken-del og PLADS!!!
4) Hun er grunden til at jeg er ved at udvikle en meget sær fetish: grød/dej-fads-cravings - jeg ku eje mange grødfade, for hver gang jeg ser et i en genbrugsbiks trækker det i mig...
Her er så mit beskedne lille forsøg på at abe efter mit idol - en surdej i gammelt genbrugsdejfad på bordet i det "nye" køkken - de lyserøde vægge må jeg drømme mig til (man skal ikke udfordre sin (=min) mand FOR meget, er min erfaring)
Bager du selv? Har du gode råd til en rugbrøds-jomfru?

fredag den 19. februar 2010

Gårsdagens projekt...


Okay, selvom jeg ikke rigtig syns jeg når noget m. små-sygt barn, underholdningssygt barn og mand der lige nu arbejder på 1.salens badeværelse, og kun er synlig når der er mad - så fik jeg da lige lavet dette efter putning af ungerne i går. Svigermor har i sin tid malet to Ikea-skuffedarier hvide, og da hun ikke selv havde plads til dem fik jeg dem - men trængte lige til lidt spræl, syns jeg, så her er det første - nu med spræl. Tapeterne er fra her og her... og skuffedariet skal naturligvis rumme alt det små-roderi som ligger alle vegne...

HUEN from hell!


Nå, jeg tog lige en hue-runde mere uden strikkeprøve (se tidligere indlæg her)... regnede med at det ville hjælpe bare at ta en sjat masker af det angivne antal og så strikke lidt færre runder... Det hjalp - men klokke i det kan jeg stadig, for nu kom jeg til at sy den sammen m. vrangen (=glatstrik) udad... det blir nok aldrig rigtig godt m. mig... ved heller ikke helt om jeg syns modellen klær mig som den klær modellen i bogen. Opskriften er fra Romantisk Country Strik af Inga Pantzar og Ditte Larsen... Jeg tænker helt klart osse bonderøv når jeg ser billedet af mig selv, men er ikke sikker på det er huens skyld :-) Baggrundsbilledet er "mislykkede forsøg nr. 1" (som min mor mener hun har hoved til at passe) og det forreste er "lidt mindre mislykkede forsøg nr. 2".
Har et tørklæde i vendestrik på pindene nu... blir åbenbart ikke klogere (SÅ FAT DET DOG, KONE - STRIK ER BARE IKKE DIT BALLGAME!!!) Nej, jeg lytter stadig ikke... Jeg må løbe, skal lige nå et par pinde inden morgenbollerne skal i ovnen.

torsdag den 18. februar 2010

Here we go again!


Så sner det så lige igen... gider ikke engang ta billeder af det mere, så I får et gaaaaammelt et fra julen - mens børnene endnu syntes det var sjovt og ku bruges til noget. Jeg VED godt det er tarveligt at være træt af den skønne sne - men i dag er den altså ekstra irriterende og i vejen - den forhindrer ungerne og jeg i at køre på tværs af landet til mine forældre og få lidt tiltrængt bedsteforældre-hygge... Oveni hatten er Mikkel så halvsyg med opkast (i nat kl. to på dørtrinnet til vores soveværelse...) og alm. dårlighed... så vi hygger inden døre m. brændeild og middagslur - og håber det klarer op til i morgen! (Fat chance!) Nyder I snevejret på 8. uge, og er det bare mig der er lille og ærgerlig og ikke ser det smukke i det længere???

onsdag den 17. februar 2010

Hygge-morgen m.m.


Ferie er dejligt - selvom jeg godt kan mærke at man blir brugt på en anden måde end på sit job. Lange dage alene med ungerne, der gerne vil være tætte på mor samtidig med at vi skal opleve noget, lege, hygge, se film, snakke og man må helst ikke kede sig ret længe af gangen... og jeg nyder det da, men kan mærke at jeg ku bruge lidt mig-tid... Og at jeg også burde la computer være computer og lege lidt mere... mor-skylden ligger lige under overfladen! Men her er hvad Kaya har lavet her til formiddag... assisteret af to legesyge 8 måneder gamle hankatte!

tirsdag den 16. februar 2010

Undskyld her roder - vi bygger om!

Grrrr - jeg prøver at finde en ny baggrund til min blog - men kan ikke få farverne til at passe med dem jeg bruger så meget når jeg syr, laver billedrammer etc... måske er der kun den ene baggrund som passer til little old me??? Nå, men hvis siden i dag har været/er træls at se på - så er det fordi jeg prøver forskellige styles af... nå, jeg må løbe - skal se på noget polkaprikker!

mandag den 15. februar 2010

Fødselsdagsgiveaway!


Den 27. feb. blir jeg 36 år gammel - måske ikke noget at fejre, men tænk på alternativet, som Storm P. ville sige! Da mit livsprojekt åbenbart er at ankomme til mig selv (genialt udtryk, kan ikke huske hvor jeg har stjålet det, så måske er det mit eget???), og da alle I skønne blogdamer hjælper (måske uden at vide det) ved at give mig et dagligt, kreativt adrenalinsus, vil jeg gerne fejre dagen m. jer i form af en give-away.
Billederne viser eksempler på hvordan en præmie KUNNE se ud!
1. præmien: 1 fuglepude syet særligt til vinderen - den passer fint som pude i en sofa, og kan samtidig bruges til slumre-nakke-pude...
2. præmien: en hue-vante-pose a la Kayas og Mikkels, som du kan se på billedet her. Du vælger selv navn - håber vinderen ikke har et barn med navne a la Olfert-Gunvald eller lign. længde - men skal nok prøve at få plads alligevel :-)
Skriv gerne hvilke farver du holder af - men jeg forbeholder mig stadig total kunstnerisk frihed til at lytte til ønskerne eller ej :-)

OPDATERING PR. 17. FEBRUAR: 1.og 2. præmievinderen får begge lov at vælge om de helst vil ha piphanspude eller pose - det blir vist mest fair og til størst glæde :-)


Enkle regler:
1 lod for kommentar her senest 27. februar kl. 17.35 (mit fødselsøjeblik, såvidt jeg altså husker - min mor læser med en gang i mellem, så hun kan sikkert rette til :-))
2 lodder for kommentar + link
3 lodder for kommentar + link + fast læser

Har jeg glemt noget? Sikkert, jeg er jo ved at være en dame der er oppe i årene!

torsdag den 11. februar 2010

er vi nu begyndt at JORDE???

I disse Glåwbøl Wåårming-tider, hvor sneen stille daler&bliver liggende i dyner, er vi jo åbenbart her i landet løbet tør for salt... Nød ellers de farbare cykel-stier så længe det varede... Så begyndte det at være grus der lå øverst - også dejligt; ganske vist var der jo stadig under gruslaget en lurende, spejlblank iskappe som ku gøre enhver pol misundelig og enhver semi-hypokonder bange for at skvatte og brække alle lemmer... men nu er vi åbenbart (i hvert fald i Grenå og omegn hvor jeg slår mine cykel-folder) løbet tør for dette fremragende strøelse også - for nu er der gu-hjælpe-mig strøet JORD i et fint lag over al sne-isen på "min" cykelsti!!! Altså - nu vil jeg godt udbede mig noget sommer - eller alternativt en mini-sneplov!!!

mandag den 8. februar 2010

INDRØMMET: strikkeprøver ER en god idé!!!


Jeg er mildt sagt ikke vild med at strikke små fikse firkantede strikkeprøver for at finde ud af om strikkefastheden er i orden - jeg vil hellere fuld fart derudaf! Men kan måske godt se, at det hér havde været en god idé. Ovenikøbet er det superwash-garn - så den kan ikke engang krybes til at passe... AK-AK - der er mange grunde til at jeg ikke strikker ret tit!!! Den tænksomme rynke i panden er faktisk det eneste der holder huen væk fra øjnene :-)... og sådan kan man jo ikke holde ud at gå rundt og se ud hele tiden!

køkkenet færdigt


I fredags kom de lækre nymalede låger tilbage fra maleren - resutatet er bare godt med godt på!!! Nyder ekstra at gå ud og lave mig en kop kaffe (og prøver at abstrahere fra at jeg om lidt skal ud og vaske fuge-slør af fliserne og gi dem nano-behandling... det er så keeeeedeligt; ville meget hellere bruge tiden på at sy en hue-vante pose til Lonni som tak for de skønne brocher :-)

torsdag den 4. februar 2010

badedyrene


Nå, så så man lige mig - prøve at lave et lille indlæg på samvirke.dk (de har et FEDT indlæg om genbrug i denne måned - GUF for mig!!!) om min søde 10.klasses genbrugsprojekt... men ku jeg finde ud af at lægge billede på??? Naij!!! så her får I det så - og nu havde jeg endda lige sat det så fint sammen, syns jeg selv!!
Som nogen måske husker, fandt jeg en hel kasse brugte badedyr på genbrugspladsen - og så sku mine elever ellers igang med dem... det gik fint; her er lidt af hvad de og jeg fik produceret af aviser, badedyr, gamle bælter og en stak indkøbsposer...
Ellers går tiden med at skrive opgaveudtalelser og lave karakterindberetninger og uddannelsesplaner med, om og for de unge... no wonder jeg er så træt om aftenen. Var i Århus i går og købte et par nørklebøger på bogudsalg... billeder må følge senere, men har allerede kastet mig over en strikket hue - tilpas nemt og hurtigt til at jeg gider strikke :-)

tirsdag den 2. februar 2010

Changeaway


Tasker har jeg bare for mange af (shhhhy - manden må ikke høre at jeg indrømmer det!!!) Og disse 3 får jeg brugt for lidt. Vil du bytte med mig? Jeg er frisk på alt muligt, men er for tiden på jagt efter et gammelt atlas, retro-stof, broderier (blomster el. lign) eller billeder/tegninger i ramme...
Den brune taske er til at bære i hånden eller over skulderen - den er af "ægte plastik-skind" og vel ca. 20x30 cm (det er så absolut det dovne øjemål vi har fremme her - jeg gider ikke lede efter mit målebånd!) - for lille til en A4 mappe, men stor nok til masser af dame-rod. Den har en lille smule slid i hjørnerne - det er en genbrugs-ting, men de andre er nye, og har faktisk aldrig været uden for skabet...
Den grå-hvid-sort-nistrede er en smule større - stadig dame-taske størrelse fremfor skoletaske... pon-pon´er og sløjfe sidder fast på den ene hank, men er lige til at klippe af, tror jeg - hvis man ikke er til tingel-tangel. Den er fra Acessorize...
Den grønne (lime-gule måske???) er en Adax i ruskind - clutch-størrelse med lang, tynd skulder-strop... Nydelig, men lidt for fin til mig (og lille :-))

mandag den 1. februar 2010

Nyt køkken #2
Så er vi nået et godt skridt længere i køkkenrenoveringen - så her er lige et par stemningsbilleder. Som det ses er skabslågerne stadig hos maleren (de skal være sorte). Er det ikke et skønt vitrineskab vi har fundet til bare 125,- i den lokale genbrugs? Nye greb tilføjet - skønne turkise m. hvide prikker. Ny bordplade i eg, nye hvide glasmosaiksten fra Silvan til nærmest ingen penge - og så bare det sædvanlige rod kastet ind igen :-) Jeg elsker det rum nu!!!